- Ikke redd for å gå på scenen

Turbonegers ferske singel «Hot for Nietzsche» får sin livepremiere i kveld. Gitarist Knut Schreiner frykter ikke for å gå på scenen, men mener sikkerheten bør skjerpes.

SINGELAKTUELLE: Låta «Hot for Nietzsche» er Turbonegros første utgivelse siden albumet «Sexual Harassment» fra 2012. Gitarist Knut «Euroboy» Schreiner (til høyre) forteller at låta er en gave til fansen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SINGELAKTUELLE: Låta «Hot for Nietzsche» er Turbonegros første utgivelse siden albumet «Sexual Harassment» fra 2012. Gitarist Knut «Euroboy» Schreiner (til høyre) forteller at låta er en gave til fansen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nei, kommer det kontant fra Schreiner da journalisten spør om han er redd for å gå på scenen, i lys av at konsertstedet Bataclan var et av målene under forrige ukes terrorangrep i Paris.

- Men det er klart det vil ligge i bevisstheten i lang tid framover, både for dem som står i salen og vi som står på scenen, sier Schreiner, som i kveld står på scenen som sitt alter ego «Euroboy» i Hamar kulturhus, og i morgen på Sentrum scene i Oslo.

Gitaristen tok tidligere denne uka til orde for økt sikkerhet på mellomstore konserter i Norge.

- Det burde være litt mer pes å komme seg inn på et konsertsted hvis man har tenkt å gjøre skade, sier Schreiner om hvilke sikkerhetstiltak som bør iverksettes.

Ekstra vakthold Han trekker fram NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo som et eksempel.

- For 10-15 år siden kunne man spasere rett forbi resepsjonen. Nå er det ekstra vakthold og ekstra sluser, sier gitaristen.

Han mener det er naturlig at sikkerheten rundt konsertsteder skjerpes i etterkant av et angrep, slik man tidligere har sett i for eksempel flytrafikk, mediehus og på debattarenaer.

- Ekstra sluser er ikke noe man vil ha, men man gjør vel det man må gjøre for at folk skal føle seg trygge.

- Bevissthet Heller ikke bandkollega og Turbonegro-vokalist Tony «The Duke of Nothing» Sylvester er redd for å gå på scenen etter forrige ukes terrorangrep.

Han tror det vil være utfordrende å øke sikkerhetsnivået på konsertsteder.

- Man kan ikke ha tungt bevæpnede vakter på hver eneste konsert. Det handler om hvordan livene våre skal være, sier briten.

- Fra mitt ståsted handler det om en bevissthet, at man er årvåken.

Van Halen-ordspill Sylvester, som tok over rollen som Turbonegro-vokalist for fire år siden, forteller at bandet ønsker å oppmuntre til fest og allsang med sin nye singel «Hot for Nietzsche».

TØFFE I TRYNET: Turboneger live på Roskildefestivalen i 2013.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
TØFFE I TRYNET: Turboneger live på Roskildefestivalen i 2013. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Låttittelen er et ordspill over Van Halens «Hot for Teacher». Ifølge Sylvester startet gikk tittelen fra å være en spøk innad i bandet til å bli en helt ny Turbonegro-låt.

Knut Schreiner forteller at singelen er den første låten bandet ferdigstilte etter forrige utgivelse, albumet «Sexual Harassment» fra 2012.

- Vi syntes den var så bra at den måtte vi bare slippe, sier gitaristen, som påstår at Dagbladets journalist tvinger ham til å si at «Hot for Nietzsche» er det beste bandet har gjort i dette tiåret.

- Låta er for fansen vår, slår Schreiner fast, noe Sylvester bekrefter.

Vokalisten forteller at datoen for låtslippet ikke er tilfeldig. Bandets Oslo-konsert er nemlig årets viktigste for Turbonegro, og da gir de ekstra gass med en flunkende ny utgivelse.

- Låta er en gave til våre «hometown fans», sier briten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer