- Ikke redd for å gå på scenen

Turbonegers ferske singel «Hot for Nietzsche» får sin livepremiere i kveld. Gitarist Knut Schreiner frykter ikke for å gå på scenen, men mener sikkerheten bør skjerpes.

SINGELAKTUELLE: Låta «Hot for Nietzsche» er Turbonegros første utgivelse siden albumet «Sexual Harassment» fra 2012. Gitarist Knut «Euroboy» Schreiner (til høyre) forteller at låta er en gave til fansen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
SINGELAKTUELLE: Låta «Hot for Nietzsche» er Turbonegros første utgivelse siden albumet «Sexual Harassment» fra 2012. Gitarist Knut «Euroboy» Schreiner (til høyre) forteller at låta er en gave til fansen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nei, kommer det kontant fra Schreiner da journalisten spør om han er redd for å gå på scenen, i lys av at konsertstedet Bataclan var et av målene under forrige ukes terrorangrep i Paris.

- Men det er klart det vil ligge i bevisstheten i lang tid framover, både for dem som står i salen og vi som står på scenen, sier Schreiner, som i kveld står på scenen som sitt alter ego «Euroboy» i Hamar kulturhus, og i morgen på Sentrum scene i Oslo.

Gitaristen tok tidligere denne uka til orde for økt sikkerhet på mellomstore konserter i Norge.

- Det burde være litt mer pes å komme seg inn på et konsertsted hvis man har tenkt å gjøre skade, sier Schreiner om hvilke sikkerhetstiltak som bør iverksettes.

Ekstra vakthold Han trekker fram NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo som et eksempel.

- For 10-15 år siden kunne man spasere rett forbi resepsjonen. Nå er det ekstra vakthold og ekstra sluser, sier gitaristen.

Han mener det er naturlig at sikkerheten rundt konsertsteder skjerpes i etterkant av et angrep, slik man tidligere har sett i for eksempel flytrafikk, mediehus og på debattarenaer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer