Ikke rør Bond-piken

- James Bond-filmsjefer som vil kvitte seg med den typiske Bond-piken, må være gærne. Glamorøse kvinner er en like viktig del av Bonds verden som alle de tekniske dingsene og de elleville påfunne, skriver The Suns tv--kommentatoren Garry Bushell.

Bushell er svært skeptisk til regissør Michaels Apteds intensjoner om å gjøre Bond-piken mer intelligent, tøff og mer stueren.

«Å kutte ut Bond-damene i politisk korrekthetens navn gir omtrent like mye mening som å lage en Schwarzenegger actionfilm uten knytteneveslag»

Tv-kritikeren mener at Bushells holdning er helt passé. Nå må man åpne opp øyene, kvinner er ikke ofre mer, skriver han. Han mener at nettopp fordi moderne kvinner er selvstendinge, kan de fritt velge om de vil se glamorøse ut eller ei.

Må være pen

- Det er positivt at rollefigurene utvikles i takt med samfunnet, men en alt for stor overgang tror jeg ikke Bond-publikum vil like. Bond-piken må jo være pen, Bonds verden er en glamorøs verden, sier Lars Johnsrud, president i «The Norwegian James Bond Fan Club».

- Den moderne Bond-piken kan være liff tøff og litt sårbar. Men hun må være en kvinne. Ursula Andress er min favoritt, hun satte standarden.

Uten kondom

Johnsrud innrømmer at han er mer skeptisk til å bytte ut klassiske Bond-ingredienser som bilen (James' superelegante Auston Martin ble skiftet ut med en harry BMW) eller Martini'en (den har James beholdt) enn til å forandre damene.

- Bonds nye kvinner bør ha identitet og handle selv, ikke fly rundt i bikini som utstillingsdokker. Det er jo ikke damene James Bond skal redde, det er verden. Men så dumper han jo bort i damene også.

Den ultimate Bond-piken for Johnsrud nå er en kvinnelig skurk. Hittil har hovedskurken alltid vært en maktsyk mann.

- Hva sier du til ryktene om at James skal få barn?

- Det har jeg ikke noe imot. Kanskje vil han oppdage et ukjent barn. Det er realistisk så mange kvinner som han har hatt sex med. Bond bruker aldri prevensjon.