Ikke så ellevill

Komedie i indre strid med seg selv. Ikke helt gjennomstekt.

Det er vanskelig å bli helt vill etter Harry. Ikke Brendan Gleesons feil. Den røslige irske skuespilleren, som kom til heder og verdighet med John Boormans «Generalen», har sjarm og tydelig vett.

Han faller nemlig aldri for fristelsen til å skli ut i overdrevne morofakter, men spiller sin rufsete TV-kokk usentimentalt og nøkternt.

Regissør og manusforfatter trenger derimot en oppstrammer for ikke å ha ivaretatt en helt okay komedie-idé: Den notoriske kvinnebetvinger og begersvinger Harry våkner opp etter et komaanfall og husker svært lite av de siste 25 år. Altså får han en sjanse til i livet, bl.a. med fru Ruth (Amanda Donohue).

Der Brendan har varme og glimt i øyet, er Amanda så kjølig som et bitte lite isfjell, og der Gleeson tilnærmer seg tøvet med naturlighet, ledes deler av persongalleriet inn på krampaktige sidespor og ut i forutsigbarhetens hengemyr.

Resultatet er litt leit, noen gode anslag tatt i betraktning; «Wild About Harry» er ingen skandale. Men du kan like gjerne ta en burger.