Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke så frustrerte fruer

Suksessfulle kjendiskvinner dropper sine mindre vellykkede ektemenn raskere enn du får sagt «underholdningsbidrag».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DEN SISTE TIDA har amerikanske talkshow og underholdningspresse gledesstrålende gasset seg i nyheten om at popprinsessen Britney Spears endelig har dumpet ektemannen, bakgrunnsdanseren Kevin Federline. Amerikansk presse har portrettert Mr Spears som en snyltende slask, mer opptatt av festing og høy sigarføring enn kone og voksende barneflokk, og har gitt ham kallenavn som K-Fed og Spenderline. Mens Britney var en popsensasjon da hun som jomfruelig tenåring vrikket seg inn i den kollektive bevissthet med hiten «Baby, One More Time», har Federline på langt nær noen egen karriere å vise til. Debutalbumet hans klarte så vidt å kapre en 151. plass på Billboardlista. Nå vil han ha underholdningsbidrag.

Mens det tradisjonelt har vært mannen som har vært inntektskilden i familien, og konene som har kommet ille ut økonomisk ved et brudd, klarer stadig flere kvinner å gjøre suksess på sine felt. Noen kan dermed heve en lønnsslipp som er langt feitere enn mannens. Det får konsekvenser for styrkeforholdet mellom kjønnene. Britney er langt fra den eneste showbiz-dama som nå feier ubrukelige menn ut av livet sitt. I oktober slo 90-talls divaen Whitney Houston en strek over ekteskapet med den forhenværende rapperen Bobby Brown. Tidligere i år forlot den dobbelt Oscarvinnende Hilary Swank C-skuespilleren Chad Lowe, mens «Walk The Line»-stjerna Reese Witherspoon tok ut skilsmissebegjæring fra ikke-fullt-så-suksessfulle Ryan Phillipe i november.

AMERIKANSK PRESSE har allerede begynt å fable om Oscar-forbannelsen. Tåler ikke menns ego at kona gjør suksess? Eller er det konene som blir lei av å være premiekua i forholdet og begynner å drømme om mer ambisiøse menn? Mens Britney skal ha sikret formuen med en ekteskapspakt, kan både Reese og Hillary regne med jevnlige utbetalinger til eksmennene i åra som kommer. Hvordan kommer så samfunnet til å se på disse dumpede gutta? Mens skilte kvinner kan spille offerrollen og klage over hvor hardt det er å miste sin gamle livsstil, havner mennene lettere i taperrollen. Samtidig som det blir stadig mer akseptert for kvinner å ha fokus på karriere, hviler det fortsatt et stigma over menn som tjener mindre enn kona. Kommer den nybakte firebarnspappaen Kevin til å få like mye sympati som en forlatt småbarnsmor?

Så langt ser det i hvert fall ikke ut til at amerikansk media har særlig medfølelse for den tøffe økonomiske situasjonen Kevin Federline havner i når hans styrtrike ekskone kutter ut pengestrømmen. Der omtales han nå bare som Fed Ex.

Hele Norges coronakart