Ikke så gyllent

Austin Powers kan ikke akkurat reddes, men noen forsøker å komme ham til unnsetning i år.

Agenten som første gang «kom inn fra fryseren» og andre gang ble «spermet», holder seg i tredje utgave med en gullforgylt skurk av nederlandsk avstamning. Han skraper av sine egne hudflak og spiser dem. Dette kan kalles et framskritt siden sist, da Austin (Mike Myers) spiste litt avføring for moro skyld.

Glimt i øyet

Før denne parodiens James Bond kommer på banen, stiller verdens mest innbringende filmstjerne opp sammen med et par Oscar-vinnere og planetens mest suksessrike regissør og kaller på smilet i en åpningssekvens med glimt i øyet. Mer skal ikke røpes.

For øvrig må Powers anno 2002 tidsreise tilbake til 1975, hvor han møter Foxxy Cleopatra (Beyoncé Knowles), for å redde sin kidnappede far - superspionen Nigel Powers alias Michael Caine.

Caine er lyspunkt nummer to i et ellers drøyt mørke. Men sin sans for komisk tilstedeværelse redder han noen scener og ser ut til å glede seg over det.

Ellers er jo alt ved det gamle - rikelige doser toalett- og underlivshumor ispedd litt sang, noen filmreferanser og en handling som selvsagt er helt uvesentlig. Austin går hjem for full pott uansett, sammen med Dr. Evil og vår kjenning Fat Bastard, begge framstilt av Myers, som ikke kan dy seg for å la feitingen demonstrere sine tarmproblemer både lenge og vel.

En haug sketsjer

Egentlig er ikke Powers-filmene annet enn en haug sketsjer ristet sammen til en slags helhet. Men sketsjer er morsomme bare så lenge manus holder koken, og det gjør det ikke i halvannen time. Nesten alle sekvenser er forhalt og strukket til det kjedsommelige.

TOALETT OG TENNER: Beyonce Knowles og Mike Myers er Foxxy og Austin i utgave tre av Austin Powers - stadig væpnet til sine framstående tenner med toaletthumor.