- Ikke så kult for kona

Send spørsmål til Nicolai Cleve Broch og vinn mobiltelefon.

• Trill terning og skriv din egen anmeldelse av Uro i Dagbladet.nos filmbase

•  Les mer om Nicolai Cleve Broch i Dagbladet.nos filmbase

(Dagbladet.no): Uro med Nicolai Cleve Broch hadde premiere i slutten av forrige uke, og fikk en knallstart på kino. Over 40.000 publikummere så Stefan Faldbakkens regidebut.

Dagbladets anmelder trillet terningkast fire da filmen ble vist i Cannes i mai:

«Nicolai Cleve Broch gjør en god figur som den frustrerte og aggressive politispaneren. Om Ane Dahl Torp er det å si at hun vokser kunstnerisk for hver film hun deltar i.

De gode karaktertegningene og skuespillerprestasjonene til tross - her fornemmer man hvor lite det norske filmmiljøet er. Både Cleve Broch, Ahmed Zeyan og Bjørn Floberg spilte temmelig tilsvarende roller i «Uno». Hele miljøet i «Uro» gir assosiasjoner til «Uno». Det burde være unødvendig å drive så ensporet casting i norsk film at det går ut over originaliteten,» skrev Inger Bentzrud.

Hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch har åpenbart problemer med temperamentet som politimannen Hans Petter i «Uro», men han har alltid virket som en rolig fyr selv.

Men at Broch kan bli sinna, har medspillerne i filmen fått merke.

SVARER LESERNE: Nicolai Cleve Broch spiller politimannen Hans Petter i «Uro». Onsdag svarer han leserne. FOTO: FILMWEB
SVARER LESERNE: Nicolai Cleve Broch spiller politimannen Hans Petter i «Uro». Onsdag svarer han leserne. FOTO: FILMWEB Vis mer

- Jeg tror Ane synes jeg er streng. Hvis ting ikke går som de skal under innspilling, blir jeg sinna. Både på meg selv og situasjonen. Kanskje jeg hever stemmen. Ane bare puster rolig og prøver igjen. Jeg tror hun er litt glad i meg likevel, sa han i et intervju med Dagbladet 20. august.

Skuespilleren fortalte at han fryktet for hva som ville komme med på bonus-materialet på dvd-versjonen.

- Jeg er redd bonusmaterialet kommer til å avsløre meg, gliste han.

Nå kan du sende inn spørsmål til Nicolai Cleve Broch, og en person som stiller et usedvanlig smart eller morsomt spørsmål vinner en Sony Ericsson-telefon, en «Uro»-t-skjorte, samt to kinobilletter til filmen som kan brukes over hele landet.

To kinobilletter deles også ut til fire andre som sender inn spørsmål. Husk å legge igjen e-postadressen din!