Ikke så lurt, TV3

TV-kanalen skulle sende ut pressmelding om en pedo-dokumentar. I stedet sendte de ut et hemmelig strategidokument om hvordan de skulle lure TV 2.

TV 3s prosjektkoordinator Håkon M. Sverdrup sendte i dag ut en epost til en rekke journalister om et svensk dokumentarprogram om pedofili. Men i stedet for å legge ved mer programinfo la den uheldige tv-medarbeideren ved en word-fil om hvordan kanalen skulle relansere skjult-kamera-med-kjendis-programmet «Komplottet».

I planen skisseres det i detalj hvordan programmet bør lanseres i avisene, ukebladene og TV. En av strategiene er rett og slett å spille konkurrenten TV 2 et lite puss.

«Vi jobber med å få til et innslag på TV2s Absolutt underholdning, som tidligere har vært på saken. Vi leker litt med tanken på å spille dem et puss, men det er usikkert om det rent praktisk lar seg gjøre. Evt kan vi gi dem klipp fra første program og et intervju med programleder» skriver Sverdrup i planen.

Svedrup prøvde å tilbakekalle eposten etter at han oppdaget fadesen. Men spist er spist og sendt er sendt, så det gikk ikke. Han avviser at det hele er et PR-stunt.

- Dette er en 100 prosents tabbe, og ikke et mediestunt. Jeg håper dere ikke skriver noe om dette, sier Sverdrup til Dagbladet.no.

Han vil ikke si noe om når programmet har sendestart. Ei heller at det er Åsleik Engmark som skal være programleder for det nye programmet.