Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke så uhippe som du trodde

Danske The Raveonettes perfeksjonerer sin popformel. Og låter som ingen andre akkurat nå.

PERFEKSJONERT UTTRYKK: Danske The Raveonettes. Foto: Stella Pictures
PERFEKSJONERT UTTRYKK: Danske The Raveonettes. Foto: Stella Pictures Vis mer

||| ALBUM: Det har dessverre vært lett å avfeie danske The Raveonettes - som gjennom fem plater har tviholdt på sin fuzzete 60-tallslyd og sitt velfriserte hår - som et slags eventband fostret fram av fantasiløse, retrokopierende hipstere.

Lar man derimot mobberen i seg hvile litt, hører man at en konsekvens av The Raveonettes insisterende lojalitet til egen sjanger har ført til at de nå har perfeksjonert det å risse fram popperlene sine i den Phil Spectoreske lydveggen de fremdeles holder seg bak.

Nå er det heller ingen klisjérike filmillustrasjoner à la Unni Askeland som formidles på cover eller plate.

«In And Out Of Control»

The Raveonettes

5 1 6
Plateselskap:

Universal Denmark/Universal

Se alle anmeldelser

Tvert om er det voldtekt, dop og selvmord det dreier seg om, og pakket inn i sukkersøte koringer og berusende refreng blir det klart at det typisk nok er de utrendy spradebassene som trekker det lengste strået. Dette likner nemlig lite annet som er ute nå.

Ikke så uhippe som du trodde
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling