Ikke så veldig «alternativt»

Det kan være nyttig å utforske alternativ medisin, mener Trine Grung.

HVORDAN BLI FRISK? I min verden er det like naturlig å oppsøke en healer som legen min, skriver Trine Grung. Bilde fra 
Alternativmessen i Oslo Spektrum.Foto: Scanpix
HVORDAN BLI FRISK? I min verden er det like naturlig å oppsøke en healer som legen min, skriver Trine Grung. Bilde fra Alternativmessen i Oslo Spektrum.Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alternativ medisin kan vi forstå på ulike måter. På bloggen min, trinegrung.no, har Hilde Larsen, kalt HelseHilde, fått slippe til fordi jeg finner hennes helsehistorie interessant. Jeg vil ikke kalle hennes «reise» alternativ. Hun har valgt å følge sin egen vei, og tar egne valg for egen helse.

Av det offentlige helsevesen fikk Hilde beskjed om at det ikke var noe mer de kunne gjøre for hennes svært alvorlige leddgikt, annet enn de medisiner som til slutt nesten tok livet av henne. I dag blir hun friskere og friskere for hver måned som går og da mener jeg at det hun gjør for å bli bedre fortjener oppmerksomhet. Hilde har endret sitt kosthold, blant flere helsetiltak. Det er ikke veldig alternativt å endre kostholdet. Endringer i kosten vil gi svært mange pasienter med kroniske lidelser et heldig utfall, og her snakker jeg av erfaring.

Begrepet «alternativ medisin» kan innebære så mye. Helsetilbudet som finnes utenfor det offentlige helsevesenet er så omfattende at jeg måtte tatt hele avisa i bruk for å utdype. Jeg har ikke oversikt over hele alternativmarkedet, og kan derfor ikke redegjøre for alt som finnes. Helsekostbutikker er ikke så veldig alternativt i 2010. Jeg ser på alternativ medisin som akkurat det, et alternativ, som ikke er så veldig «alternativt».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer