Ikke særlig høytskummende såpe

Godt skuespill i middelmådig film om en selvsentrert mor.

Selvsentrert mor, samvittighetsfull tenåringsdatter. Datteren drømmer om et normalt familieliv i den søvnige, lille hjembyen, mens mamma drømmer om et luksusliv i Beverly Hills. Gresset er ikke alltid så grønt som forventet, gjennom motgang blir man sterk - og etter to timer er kanskje noen av oss blitt litt klokere.

De fleste vil likevel kikke på klokka og lure på om tittelen kanskje ikke er så dum; det er ganske mange andre og mer spennende steder å oppholde seg enn i dette to timer lange «smil-gjennom-tårer»-dramaet signert Wayne Wang («The Joy Luck Club»).

Rollen som eksentrisk, men sårbar middelaldrende kvinne kan Susan Sarandon svært bra etter hvert. Hun er dyktig, men det er kanskje tid for litt fornyelse? Unge Natalie Portman er filmens overraskelse. Hun har mye, mye mer talent enn hun fikk vist som stokk stiv dronning i «Star Wars Episode 1». Det som finnes av gode øyeblikk, er langt på vei hennes fortjeneste. «Anywhere but here» faller likevel pladask i kategorien såpe. Og ikke en gang særlig høytskummende såpe.

<B>SÅPE: </B>Unge Natalie Portman imponerer i middelmådig film.