Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke «Sam\'n\'Max» likevel

LucasArts ville ikke samarbeide.

(Dagbladet.no): Lenge så det lyst ut. De tyske spillutgiverne i Bad Brain Entertainment holdt kortene tett til brystet, men ikke tett nok til at vi ikke skjønte at de mest sannsynlig jobbet med å få utgitt «Sam\'n\'Max 2: Freelance Police».

Steve Purcell skapte i sin tid detektivduoen Sam og Max i tegneserieform. Selv kaller de seg frilans-politifolk, og da LucasArts lagde et adventurespill basert på de to i 1993 ble det en umiddelbar klassiker.

Skulle spillet komme?

I 2002 offentliggjorde LucasArts at de skulle gi ut et nytt spill i serien, og svært mange klappet i hendene. Skuffelsen var imidlertid enorm da LucasArts i fjor gikk ut og kansellerte spillutviklingen, og skyldte på at tiden ikke var inne for et adventure-spill.

Nå, rett før helgen, så det ut som om fans av kaninen og bikkja kunne puste lettet ut. Først ut var det spanske spillnettstedet Aventura Y Cia, som kunne melde om at Bad Brain skulle gi ut «Sam\'n\'Max»-spillet.

Det store nettstedet GameSpot kastet seg raskt på bølgen, og ringte hjem til en av sjefene i Bad Brain midt på natta tysk tid. Det eneste denne sjefen klarte å si over telefonen, var at «han skulle legge ut nyheter» på nettstedet på mandag.

Misforståelse

Dette ble tolket som at Bad Brain hadde lykkes i sine forhandlinger med LucasArts, og at de ville gi ut spillet LucasArts selv hadde vraket.

Alt viste seg imidlertid bare å være en stor misforståelse. De tidlige, gode nyhetene bunnet ut i dårlig språkforståelse hos spanjolene - nyheten er nemlig at det ikke kommer noe nytt «Sam\'n\'Max»-spill. I hvert fall ikke i denne omgang.

- Det var så ydmykende! Vi prøvde alt for å få spillet dere alle ønsket ut. Det kan se ut som om alt håp er ute. De (LucasArts, journ. komm.) har avbrutt alle forhandlinger ... men vi gir ikke opp så lett. Det er fortsatt håp, og Steve Purcell er ansvarlig nå. Vi snakker med ham, og håper ... igjen, skrev sjefen i Big Brain på nettstedet etter at de falske nyhetene spredte seg på nettet.

Kanskje, kanskje?

Han oppfordrer videre folk om å be Steve Purcell om å gi rettighetene til Sam\'n\'Max til Bad Brain, slik at de kan begynne på et nytt spill om det spinnville detektivparet. Adventure-magasinet The Inventory har et eget forumområde dedikert til formålet, og det fylles raskt på med innlegg.

Steve Purcell er på sin side ikke klar for å bli overlesset med e-post - han er svært klar over hvor mange det er som ønsker å se et spill fra hans kant. Og er vi heldige, kan nettopp det skje - men vi venter litt med å spekulere ...

Bad Brain skal, på tross av alt, ha gode ord for sin innsats for sjangeren. De har nylig åpnet sine armer for det spennende spillet «A Vampyre Story», som har fått lanseringsdato juni 2006.

  • Her kan du se den eneste traileren LucasArts i sin tid ga ut for å vise fram det avdøde spillet.
KOMMER, KOMMER IKKE? Det har rådet full forvirring om en mulig utgivelse av «Sam\'n\'Max 2: Freelance Police» i helgen. Uheldigvis var utfallet alt annet enn vi ønsket oss.