FRA MOTETIPS TIL MAMMARÅD: Mari Midtstigen forlater motemagasinbransjen etter ti år, og blir ny redaktør for bladet Foreldre & Barn.
Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
FRA MOTETIPS TIL MAMMARÅD: Mari Midtstigen forlater motemagasinbransjen etter ti år, og blir ny redaktør for bladet Foreldre & Barn. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpixVis mer

- Ikke sånn at jeg kaster babyen ut med badevannet

Mari Midtstigen skifter redaktørstol.

(Dagbladet): - Det er litt vemodig å forlate Det Nye, men jeg gleder meg veldig til å begynne i ny jobb, og å kaste meg over et nytt segment, sier Mari Midtstigen til Dagbladet.

Den 33 år gamle magasinredaktøren går fra motebladet Det Nye til mammabladet Foreldre & Barn, etter å ha ledet førstnevnte og Det Nye Shape Up i tre år.

- Midt i målgruppa - Den stillingen ble ledig nå, så da valgte jeg å søke på den selv om jeg ikke er lei av min gamle jobb. Noen ganger dukker ting opp, og så kaster jeg meg bare ut i det, sier Midtstigen og legger til:

- Jeg er midt i målgruppa selv akkurat nå, med to døtre på to og fire år, og tenkte at neste gang den jobben blir ledig, er det kanskje ikke så aktuelt for meg.

Allerede 1. juni tiltrer Midstigen sin nye stilling, og vil derfor ikke være en del av TV 2 Bliss-programmet «Det Nye-jenta» etter det. I fjor var Midtstigen sentral i tv-programmet, som jakter på en ny forsidejente til magasinet, sammen med blant andre Charlotte Thorstvedt.

- Jeg synes det er litt trist å ikke fullføre «Det Nye-jenta», siden prosjektet på mange måter var min «baby». Men jeg er sikker på at det kommer til å bli enda bedre i år enn i fjor, sier hun.

Midtstigen ser fram til å utvikle seg selv, og å få være med på videreutviklinga av Foreldre & Barn, samt Babydrøm, Bam-bladene og Glade barn i barnehagen, som hun også vil ha redaktøransvar for.

- En fot i bakken - Jeg har lyst til å videreutvikle konseptet, men det er ikke sånn at jeg kaster babyen ut med badevannet. Det er veldig mange ting Foreldre & Barn er sterke på, som vi selvfølgelig skal videreføre. Og så er det veldig naturlig, nå som det er et redaktørskifte, å ta en fot i bakken og se hvor man står, og se hvor veien går videre, sammen med redaksjonen og forlaget.

Midtstigen har sju års arbeidserfaring fra Elle, og har vært totalt ti år i motemagasinbransjen. Nå ser hun fram til å bytte ut trendguider med oppdragelsestips.

- Men jeg tror ikke at det kommer til å være så forskjellig fra det jeg driver med i dag, for det å drive med magasiner, selve håndverket og måten å drive det på, kommer til å være ganske likt.