Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ikke selg kosebamsen min

Hitlerbamsen setter halve Norge på hodet.

OMSTRIDT:  I klikkhysteriets tjeneste skal bamsen, unnskyld Der Teddybär, sette fokus på et viktig tema om astma og inneklima. Men hvor langt er vi villige til å gå i den gode saks tjeneste? spør artikkelforfatteren om LHLs kampanje. Foto: LHL
OMSTRIDT: I klikkhysteriets tjeneste skal bamsen, unnskyld Der Teddybär, sette fokus på et viktig tema om astma og inneklima. Men hvor langt er vi villige til å gå i den gode saks tjeneste? spør artikkelforfatteren om LHLs kampanje. Foto: LHL Vis mer
Debattinnlegg

Hitlerbamsen setter halve Norge på hodet. I klikkhysteriets tjeneste skal bamsen, unnskyld Der Teddybär, sette fokus på et viktig tema om astma og inneklima. Men hvor langt er vi villige til å gå i den gode saks tjeneste? Har vi kommet til et punkt der verden er mettet på virkemidler?

Forsøkene på å bryte gjennom lydmuren blir stadig vanskeligere. Som bistandsorganisasjon merker vi dette. Fattige barn i Afrika er ikke en nyhet lengre. Barneekteskapsdebatten forsvant omtrent når Theas blogg mistet sjokk-verdien. Én druknet flyktning holdt i massevis, selv om de forsetter å kjempe for livet der ute på sjøen.

Hele tiden er det en kamp om oppmerksomheten. Folk er mette. Facebook, Twitter, VG, Fotballfrue, og tilbake til Facebook. Komatøse og desillusjonerte mister vi grepet på hva vi tar innover oss. Vi som jobber med å prøve å røske folk ut av tilstanden må stadig finne den unike saken, den ekstreme historien, for å få spalteplass. Det som skremmer meg er, når virkeligheten og fakta ikke er nok - og vi må sette alt på spissen - snakker vi til slutt for døve ører? Mister vi troverdigheten?

Jeg føler en sorg over kosebamsen i dag. Den rene, snille bamsen som betyr så uendelig mye for barn. Det første vi gir til flyktningbarna er jo en bamse. Én ting er allergien, men desto viktigere er den emosjonelle helsen som bamsen er så viktig for. Men aller mest sørger jeg over at vi har kommet dit at vi må ta noe så rent og uskyldig og gjøre det så stygt. Bare for å få folk til å tenke litt ekstra. Vi har visst kommet dit. Men jeg håper at det finnes en vei tilbake.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media