- Ikke send barn aleine på Quart

KRISTIANSAND (Dagbladet): Politiet etterforsker fortsatt en mulig voldtekt av en 14-åring ved Quartcampen natt til i går. Festivalsjef Toffen Gunnufsen sier festivalen er trygg, men advarer foreldre mot å sende mindreårige til festivalen alene.

Det var ved halvfiretiden natt til i går at en 14 år gammel jente fra Aust-Agder meldte seg for en polititjenestemann på Quartcampen på Egsjordet om lag en kilometer utenfor Kristiansand sentrum. Jenta ble brakt til akuttmottaket på Vest-Agder sentralsykehus noen hundre meter unna, og politiet satte i gang full etterforskning.

- Jenta ønsket ikke å anmelde saken, og ville ikke la seg avhøre, men vi ser alvorlig på alle slike anmeldelser. Vi har avhørt flere vitner, og det gjenstår nå enda et avhør. Vi håper å få fatt i vedkommende i løpet av dagen. Så langt har vi ingen mistenkte, sier vakthavende jurist Arne Kjønstad ved Kristiansand politistasjon til Dagbladet.

Jenta reiste ifølge Kjønstad hjem hjem til sine foreldre i går. Ifølge politiet var hun bare på et dagsbesøk på den populære festivalen, som trekker titusener av ungdommer til sørlandsbyen hver sommer.

- Trygt på Quart

Festivalsjef Toffen Gunnufsen kan ikke huske noen lignende saker i festivalens 11-årige historie, men vil nå se på sikkerhetsrutinene ved campen.

- Jeg synes det er veldig synd å høre om dette. Sånt skal ikke skje. Men Quarten er trygg. Vi har vakter overalt, sier han til Dagbladet.

På campen er det politi nesten døgnet rundt, både i uniform og sivil. I tillegg har Quarten leid inn et lokalt vaktselskap, som hele tiden har minst 12 personer som vokter campen og orådene rundt.

- Det er trygt å komme, men ungdommene må ta ansvar sjøl. De må ikke gå aleine, og mindreårige bør holde seg unna alkohol og nachspiel, sier Toffen.

Quart-festivalens styreformann og festivalcamp-ansvarlig Arild Buli sier til VG i dag at de vil vurdere 18-årsgrense på campingplassen.

ADVARER FORELDRE: - Barn under 16 bør ikke dra alene på Quart-campen. Men her har vi vakter overalt, så det er trygt, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen.
QUARTCAMPEN: Politiet er usikre om den innrapporterte voldtekten skjedde på eller like utenfor Quartens campingplass utenfor Kristiansand sentrum. Her voktes 4000 campere døgnet rundt av politi og innleide vakter.