Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke senk lavalderen

«Ja, så er det her igjen. Forslaget om å senke den magiske grensen for kriminell lavalder fra 15 til 14 år har dukket opp igjen, dette gamle slitte standpunktet der logikk og kritisk refleksjon glimrer med sitt fravær. Dette er et skammelig politisk standpunkt i 2008.

Robert Bråthen. Tidligere fange

«Isaksen skriver ikke et eneste sted at han ønsker fengselsstraff. Han ønsker at politiet og rettsvesen skal ha mulighet til å gripe inn ovenfor kriminelle og at ungdom helt ned i 14-årsalderen skal kunne pågripes og straffes for lovbrudd. Blant forslagene til straffetiltak er større bruk av samfunnsstraff og møter med lovbryternes ofre. Det bør ikke være for mye forlangt av en 14-årig volds- og ransmann.

Nite «Fram med gapestokken! Men i moderne versjon. La ungdom som tas for nasking gå kledd i oransje «fangedresser» og plukke rusk, koste parkeringsplasser, skrape opp tyggis o.l. noen lørdager. Jeg tror at å henges ut på den måten (samtidig som man kan gjøre noe nyttig) vil ha bedre virkning enn å bli tatt inn på bakrommet, kanskje sammen med foreldrene, butikksjefen og politiet. Det blir bare noe de kan skryte av til kompisene etterpå.

Christian «To poenger: (1) Er du «voksen» nok til å begå en "voksen" forbrytelse, får du finne deg i å få "voksen" straff. (2) Effekten av straff er i hvert fall å holde forbryteren vekk fra samfunnet for en periode, så han/hun ikke kan begå nye lovbrudd. Denne siden av saken blir ofte «glemt».

Plutonic

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media