«Game of Thrones» sesong 8

- Ikke sikker på om jeg elsker «Game of Thrones» lenger

Slik er reaksjonene på den første «Game of Thrones»-episoden, som ble sendt natt til mandag.

THE NIGHT KING: Ett av de største spørsmålene før den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones», er hva The Night King egentlig vil. Dette øyeblikket fra sesong sju, har fått fansen til å spekulere. Vis mer

Du har kanskje fått det med deg? Dagens store begivenhet er premieren på den åttende og siste «Game of Thrones»-sesongen. I natt klokka 03.00 ble den første episoden av den etterlengtede sesongen sluppet.

Det tok ikke lang tid før HBOs servere både i USA og i Norden ble rødglødende og begynte å svikte. Likevel har både anmeldere og fans over hele verden nå fått se den rykende ferske episoden av «Game of Thrones», som er blitt omtalt som verdens største TV-serie. Reaksjonene har ikke latt vente på seg.

OBS: Denne saken kan inneholde spoilere for første episode, sesong åtte.

- Alt, på godt og vondt

Dagbladets egen anmelder gir episoden terningkast fire, og skriver første episode forsøker å ta opp i seg alt «Game of Thrones» er kjent for, på godt og vondt.

- Men én sentral kvalitet mangler: Ingenting er egentlig så veldig overraskende, og det er et problem ved en serie som alltid har vært kjent og respektert for sin uforutsigbarhet, skriver Dagbladets «GoT»-anmelder Marie Kleve.

Den britiske avisa The Independent gir episoden terningkast fire, og skriver at «Game of Thrones» er blitt mindre interessant ettersom hypen har vokst seg stadig større.

- Akkurat som noen etter å ha festet lenge nok, er dette både oppblåst og krampaktig. Det er fremdeles morsomt, men den store interessen ved showet på sitt beste, når du virkelig følte at alle kunne dø når som helst, du ville at alle skulle vinne, og du hadde ingen anelse om hva som ville skje, er blitt tapt i all pomp og prakt, skriver anmelderen, og konkluderer med:

- Jeg liker «Game of Thrones», men jeg er ikke sikker på om jeg elsker det lenger. Jeg vil sette pris på de siste episodene, men som skuespillerne, produksjons-teamet, forfatterne og regissørene, mistenker jeg at følelsen for mange av seerne når dette er over ikke kommer til å være sorg, men lettelse.

Likte du den første episoden av «Game of Thrones»? Bli med på diskusjonen på Dagbladets Facebook-gruppe: Tronetid: Dagbladets Game of Thrones-program:

 
Tronetid - Dagbladets «Game of Thrones»-program
Offentlig gruppe · 295 medlemmer
Bli medlem av gruppen
Endelig kommer avslutningen på en av tidenes største tv-suksesser. Følg avslutningen av «Game of Thrones» med oss i Dagbladet. Vi lover analyser, for...
 

Samtaler og møter

Amerikanske CNN skriver at den første episoden etterlot en følelse av at den «satte opp sjakkbrikkene - kunstferdig - for det som snart skal komme».

- Velkommen tilbake «Thrones», vi har savnet deg!, skriver anmelderen til Empire Online, og roser «Game of Thrones» nettopp for å sette scenen for den videre handlingen.

- Det er en sann styrke ved en sammensatt saga proppfull av karakterer som dette, at så mange scener kan bli brukt til samtaler mellom folk som ikke har sett hverandre på lenge, og at det fremdeles kan fungere.

Nettopp disse møtene mellom karakterer er blant de tingene som The Hollywood Reporters anmelder satte aller mest pris på.

- Jeg vil heller se Sansa og Tyrion gå på eggeskall rundt hverandre i to minutter, og huske nøyaktig når de sist delte skjermen, enn å se folk i rustning hakke løs på hverandre på slagmarken, skriver anmelderen, og fortsetter:

- Så jeg skal ikke være den som sier «uhm … det er zombier på vei». Jeg vet at noen kommer til å si det, og jeg gjør det kanskje selv i løpet av de neste ukene. Kanskje vi ikke har tid til dette. Uansett, «Game of Thrones» kan være det største programmet på TV, men i 55 minutter satte jeg pris på hvor lite det kan være.

JERNTRONEN: Hvem vil sitte igjen på tronen, om noen overlever i det hele tatt. Tronetid-panelet har delte meninger om skjebnen til de mest sentrale «Game of Thrones»-karakterene. Vis mer

- Presserende

Her hjemme på berget har VG også gitt den første episoden terningkast fire. Anmelderen påpeker det som flere andre anmeldere også har påpekt: at episoden egentlig ikke har så mye handling å by på, men «fokuserer mest på å flytte en haug med folk dit de skal være når den store vinterkrigen bryter ut».

- Det er som om alvoret ikke har gått opp for verken de som er på skjermen eller de som er bak kamera, skriver han.

Dagsavisen er noe mildere, og klinker til med en femmer. Men også her skriver anmelderen at episoden var «det man kan forvente av en sesongstart, dette er en oppfriskning og en innledning, og oppkjøring til dramaet som venter».