Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke sjarmert i senk

Mecom-sjefen David Montgomery forsikret og forsikret. Det hjalp ikke helt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var to smilende menn som møtte pressen etter en drøy halvtimes møte i ettermiddag, kulturminister Trond Giske og Mecom-sjef og Orkla-oppkjøper David Montgomery.

- Montgomery og Orkla har fortalt om sine planer og visjoner og om hva de ønsker å gjøre i Norge og om eierskapet i Orkla Media. Vi har diskutert redaktørplakaten, pressestøtte og utviklingstrekk i media, sier Giske, mens Orklas Bjørn Wiggen simultanoversetter til engelsk til Montgomery.

Beroliget

Om en knapp måned, den 12. eller 13. oktober, blir Orkla Media formelt eid av Mecome Europe. Det er grunnen til at Giske inviterte Mecom-sjefen på sitt kontor.

- Det er vanlig at medieaktørene her i landet har kontakt med oss. Siden Montgomery nå blir en betydelig aktør i Norge, er det naturlig å møte ham, sier Giske.

Giske uttalte bekymring etter at det ble kjent at Mecom får kjøpe Orkla. Etter dagens møte var kulturminister ifølge seg sjøl berolighet i forhold til at Mecom vil fortsette den norske publisistiske tradisjonen som Orklaavisene har hatt hittil.

- Men jeg er bekymret om kravet til høyere driftsmarginer og krav om overskudd. Det kan på sikt gå ut over den journalistiske produksjonen. Vi vil holde et øye med dem. Det handler ikke bare om en ku som skal melkes, men og om et samfunnsansvar, sier Giske til det oppmøtte pressekorpset.

Opplagt mediasjef

FØRSTE MØTE: David Montgomery, Mecom, (tv) møtte kultur- og kirkeminister Trond Giske for samtaler om norsk mediepolitikk i dag. Foto: SCANPIX
FØRSTE MØTE: David Montgomery, Mecom, (tv) møtte kultur- og kirkeminister Trond Giske for samtaler om norsk mediepolitikk i dag. Foto: SCANPIX Vis mer

Den til vanlig så knappe Montgomery står smilende ved siden av den norske kulturministeren.

- Det blir en norsk ledelse og ingen involvering fra London. Det er opp til de norske lederne å finne kursen, sier Montgomery.

- Tidligere i år sa kulturminister Trond Giske at han ikke godtar at norske lokalaviser blir som britiske tabloidaviser. Hvordan er mottakelsen fra ministerhold her i Norge i forhold til andre land du har etablert deg i, lurer Dagbladet.no.

- Ministeren er vel informert, og han har kunnskap om medias rolle også internasjonalt. Derfor er det fint for meg å møte ham. Det er viktig at ministre bryr seg om situasjonen, sier Montgomery og fortsetter:

- Mange politikere kan ikke mye om medias rolle, men det kan deres minister. Aviser er viktig i Norge, og at ministeren legger fram de områdene som han ønsker å beskytte, er helt riktig, smiler Montgomery.

I bakgrunnen gir kulturminister Giske enda et intervju til norsk media. Igjen uttrykker han sin bekymring.