Ikke skapt for hemoroider

Cash-familien vil ikke at «Ring of Fire» skal assosieres med hemoroider.

(Dagbladet.no): Ideen til å bruke

Johnny Cash' «Ring of Fire» som kjenningsmelodi for hemoroidelindrende midler, skal ifølge BBC News ha kommet fra Merle Kilgore. Det var han og Cash' kone, June Carter Cash som i fellesskap skrev sangen i 1963.

Ideen faller ikke i god jord hos Cash-barna.

- Familien vil aldri tillate at sangen blir brakt i vanry på en slik måte, uttalte Cash' datter Roseanne.

Selv sier Kilgore at han ikke hadde til hensikt å opprøre Cash-familien. Men han syntes ideen var morsom, og at han ofte spøkte om hemoroider da han introduserte sangen.

Den koblingen vil ikke Cash' parets datter ha noe av.
-

Sangen

handler om den transformative kjærlighetskraften. Det er det den alltid har betydd for meg, og det er det den alltid vil bety for Cash-barna, sa hun.

Det er likevel ikke bare Kilgore som har fått anale assosiasjoner til «Ring of Fire». TV-produksjonsselskapet Big Grin Production i Florida, kan gjennom en reklamefilm, tenke seg å gjøre koblingen mellom hemoroidemidler og Cash-klassikeren. TV-produsent Sula Miller uttalte at hun hadde tenkt på reklameideen mens hun selv led av hemorider.

Stor

Både Johnny og June Cash døde i fjor. Den 71 år gammel countrylegenden fulgte sin avdøde kone i september, etter komplikasjoner i forbindelse med diabetes.

Selv om kommersielle krefter kan komme til å knytte en av hans mest kjente sanger til hemorider, vil det neppe ødelegge Cash' gode rykte som musiker.

I løpet av sin lange karriere spilte han inn mer enn 1500 sanger. Noen av de mest kjente er «A Boy Named Sue», «Folsom Prison Blues», og «I Walk the Line».

26. februar ville Cash ha fylt 72 år.

<B>JOHNNY OG JUNE:</B> Her fotografert i 1999 hjemme hos seg selv.
<B>TEKSTEN:</B> And It Burns, Burns, Burns - The Ring Of Fire - The Ring Of Fire...