ALLAH GUTTA SAMLET: Bønn er viktig for noe, ikke spesielt viktig for andre. Men, er det lov å tulle med profeten på samme måte som vi tuller med Jesus? Neppe. Foto: NTB Scanpix. 
ALLAH GUTTA SAMLET: Bønn er viktig for noe, ikke spesielt viktig for andre. Men, er det lov å tulle med profeten på samme måte som vi tuller med Jesus? Neppe. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Ikke skriv med ironi om profeten med mindre du er villig til å dø

Ytringsfriheten er oppskrytt.

Meninger

Til alle i denne nasjonen som ønsker å ytre seg, ikke gjør det. Dette landet består av så mange sarte sjeler, med så høy moral og så mange pressgrupper at du bør tenke deg om. Derfor: Ikke skriv med ironi om profeten fordi da kan du dø. Ikke skrik med tullestemme om norske lærebøker fordi da blir du beskyldt for å være en mobber.

Ikke skriv om den norske lakseoppdrittsnæringen fordi da har du ikke peiling og egentlig er en landssviker. Ikke skriv om oljeboring i Lofoten hvis du er søring. Ikke skriv om Den Norske Opera fordi det er en barnehage. Ikke skriv om det norske forsvaret hvis du ikke har skutt noen eller ser morsk ut.

Ikke skriv om Oslo kommune fordi da er du venstrevridd. Ikke skriv om FrP fordi da er du en godhetstyrann. Ikke skriv om norsk fotball hvis du ikke har 35 landskamper eller kjenner Drillo. Ikke anmeld norske tv-serier hvis du ikke kjenner regissøren. Ikke skriv om kongehuset hvis du ikke skriver en 17. mai-tale.

Ikke skriv om buss for tog hvis du kjører bil. Ikke skriv om Tesla med mindre du tjener 12 millioner. Ikke skriv om norske skuespillere med mindre du roser dem hele tiden. Ikke skriv kritisk om norske forfattere hvis du vil bli invitert inn i det gode selskap. Ikke skriv om den katolske kirken med mindre det er klarert med Janne Haaland Matlary.

Ikke skriv om Dagbladet med mindre du tåler å bli herset med. Ikke skriv noe om Jesus med mindre du er Bjørn Eidsvåg. Ikke skriv noe om romfolket med mindre du bruker bilder NRK har skaffet til veie via Google. Ikke skriv noe om Document.no med mindre du er klar for å bli stilt for riksrett av fasitsvarherrefolket.

Ikke skriv noe om SV med mindre du har med melding hjemmefra. Ikke skriv noe negativ om norske politikere fordi da blir du sett på som én med politikerforakt. Ikke skriv noe om Trump med mindre du ønsker å se dollargliset til Lysglimt. Ikke skriv noe om Senterpartiet med mindre du lukter fjøs. Ikke skriv. Ikke si noe. Taushet er en dyd. Pugg heller bruksanvisningen på det livet som ei kommer etter døden.