«Ikke skyldig»

Rettssaken mot pedofili-tiltalte Michael Jackson kan være over før den er begynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I ettermiddag klokka 16.30 norsk tid, møter pedofili-tiltalte Michael Jackson (45) i retten. Superstjernen er tiltalt på syv punkter for seksuell omgang med en mindreåring - og ytterligere to punkter som handler om at Jackson skal ha gitt gutten rusmidler for å få det som han ville. Alle overgrepene skal være begått i perioden 7. februar til 10. mars i fjor.

Dagens runde i retten ventes å vare de få minuttene det tar å si seg ikke skyldig etter tiltale.

Deretter starter en seig, juridisk prosess. Trolig vil sommeren gå før juryen møtes i retten for å avgjøre Jacksons skjebne. Blir Jackson funnet skyldig, risikerer han over 20 år i fengsel.

- Svært syk

Men rettssaken kan være over nesten før den er begynt. 14 år gamle Gavin Arvizo har kreft, og skal være i svært dårlig form, melder Aftonbladet Saken er for en stor del bygget på guttens egen forklaring. Dør han før han rekker å vitne, kan saken være over.

Arvizo har mistet en nyre til kreften. Det er fullt mulig å leve med en nyre, men ifølge morens advokat, Bill Dickerman, er hans eneste sjanse en nyretransplantasjon. Han må nå jevnlig i dialyse, og har en så sjelden blodtype at jakten på en donor er svært vanskelig. Blir Arvizos enda sykere, kan Jacksons forsvarsadvokater tillate at gutten avhøres på forhånd.

Horder av skuelystne

Politiet har økt beredskapen rundt rettsbygningen i Santa Barbara County, som vil omringes av fans, skuelystne, og ikke minst journalister og fotografer. Parkeringsgebyret utenfor rettshuset er i dag satt til 250 dollar. Vanligvis er det gratis, melder CNN.com.

Ifølge Iol.com er det lekket ut nye opplysninger om saken. Ifølge folk som skal ha detaljert informasjon om saken, har 14-åringen fortalt at Jackson onanerte i hans nærvær.

Det er ventet at aktoratet vil trekke frem bevis fra tidligere pedofili-anklager fra så langt tilbake som i 1993. Den gang endte saken i forlik.

Jackson har hele tida bedyret sin uskyld. Han hevder han ikke er pedofil, og har i flere intervjuer sagt at det ikke er noe galt i å sove sammen med et barn.

- Å dele seng med noen er det vakreste man kan gjøre, har han sagt.

Det tok tid, men Jackson fikk etterhvert familiens støtte. De mener superstjernen er uskyldig, og setter sin lit til at rettferdigheten vil seire.

- Aldri mer Neverland

Jackson skal ha rømt sitt eventyrland Neverland for godt. Ifølge Jackson selv, orket han ikke lenger bo der etter at politiet har gjennomsøkte hele stedet på jakt etter beviser.

Nå bor han med sine tre barn i et slott i Beverly Hills til 100.000 dollar i måneden.

- Skulderen ut av ledd

I programmet 60 Minutes viste Jackson frem blåmerker han skal ha fått da politiet arresterte ham. Han sier han fikk så røff behandling at han fikk skulderen ut av ledd.

- De skulle bare sjekke fingeravtrykkene og gjøre det de pleier når folk bringes inn, men de behandlet meg røft. Dette sårer meg veldig, og jeg har smerter hele tida, sa Jackson.

Politiet avviser at de har utsatt superstjernen for vold forbindelse med pågripelsen.

- USKYLDIG: Michael Jackson har hele tida bedyret sin uskyld. Her viser han tommelen opp til fansen som støtter ham.
- BLE MISHANDLET: Den pedofilitiltalte superstjernen hevder han ble utsatt for svært røff behandling under pågripelsen. Her viser han frem noen av skadene han hevder å ha fått, i programmet 60 Minutes.
NEVER NEVERLAND: Michael Jackson har flyktet fra Neverland, der overgrepene skal ha funnet sted.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer