Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke slå til på første tilbud

Vær smart hvis du skal kjøpe R.E.M.-billett på svartebørsen i kveld.

(Dagbladet.no:) Det er alltid billetter som selges utenfor portene før store konserter, og slik kommer det antageligvis også til å være utenfor Oslo Spektrum i kveld.

Flere av svartebørshaiene er lette å få øye på, for de står ofte med plakater.

Hundrelapper å spare

Hvis du har is i magen lønner det seg å vente så lenge som mulig før du slår til. Billettene er dyrest to timer før konsertstart, og synker som regel i pris for hver halvtime som går.

På denne måten kan du spare flere hundrelapper.

Men samtidig risikerer du at svartebørsselgerne plutselig er tomme for billetter. Forsøk derfor å holde et øye med dem, samtidig som du ikke viser at du står og venter dem ut.

Det har ikke kommet noen meldinger om at det finnes falske billetter i omløp til denne konserten, men det kan forekomme. Se derfor nøye på billetten du blir tilbudt, og sjekk den gjerne opp mot en annen som har kjøpt billetten sin fra Ticnet.

- Det er strekkoder på billettene. Dersom den er falsk kommer du ikke inn. Det går an å se på billettene om de er falske, men det er kanskje ikke så lett for kundene å oppdage det, sier kontorsjef i Ticnet, Hanne Paulsrud.

Følg med

Gå også mye rundt i området ved Oslo Spektrum. Du kan komme over en gjeng som står med en billett ekstra i hånda, etter at en kamerat av dem plutselig ble syk eller måtte jobbe. Da kan du være heldig å få billetten for kostpris.

Spør også vakter og ansatte i Oslo Spektrum om de har hørt om noen billetter. Det kan dukke opp billetter som folk av en eller annen grunn ikke kan bruke.

Gå tilbake seinere selv om du får beskjed om at de ikke har billetter til overs.

Vær forberedt på at du ikke får billett, slik at du ikke gjør et desperasjonskjøp til overpris du seinere vil angre på.

BILLETTER PÅ BØRS: Det kommer til å være flere svartebørsselgere utenfor Spektrum i kveld.
KAN BLI DYR: Dersom du kjøper R.E.M.-billett utenfor arenaen kan det bli en dyr opplevelse.