Ikke snakk til meg om interiør!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jeg ble så glad da jeg så forsida til Dagbladet. Denne dama vil ha slutt på interiørhysteriet. Endelig, tenkte jeg. Men hun vil ikke ha mindre hysteri, hun vil ha mer og bedre interiørhysteri,hun vil ha et mer eksklusivt interiørhysteri!

Aslak Borgersrud, i Samvirkelagets video-debattinnlegg Jeg tenkte nøyaktig det samme som disse gutta da jeg så oppslaget om interiørhysteriet: Herlig, endelig noen som går ut og tar avstand fra dette groteske forbrukssamfunnet vårt. Det sosial status målet i hvor mange ganger du skifter ut interiøret i løpet av et år. Men jeg kom meg fort ned på landjorda igjen. Hun kritiserer at folk kjøper de samme møblene, men henger seg på kjøpe-hysteriet i like stor grad. Kona til han som har miljøpolitikk øverst på agendaen om dagen.

Janne

De Arne Jacobsen-stolene som blir nevnt koster ikke 10000 schpenn. De koster rundt 2500,- og er vanlige rundt i de eldre hjem. De har vært i produksjon i forskjellige former siden 1950-tallet. Besteforeldrene mine hadde et sett på 8 stoler og et eclipsebord, og de var helt vanlig middelklasse. Vi har også en Poul Henningsen-lampe, og jeg har sett at andre familier har også, ikke spesielt rike de heller. Koster vel rundt 4000,-. Jeg forstår poenget hennes i sammenheng med at hun er med i interiørutvalget eller hva det heter. Norske hjem er kjedelige og striglede. Også hos personer som er interessert i interiør. Om det så er snobbete å synes det, får være opp til hver enkelt. Folk har forskjellige interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer