- Ikke sovet så godt på lenge

Ingen visste at popstjerna Lene Marlin slet så psykisk at hun prøvde å ta livet sitt. Da hun til slutt fortalte om det, lyttet hele Norge.

NOMINERT: Lene Marlin er nominert i kåringen over Årets navn i Dagbladet for å ha bidratt til å løfte og bygge ned fordommer knyttet til psykisk helse. Foto NTB  Scanpix
NOMINERT: Lene Marlin er nominert i kåringen over Årets navn i Dagbladet for å ha bidratt til å løfte og bygge ned fordommer knyttet til psykisk helse. Foto NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i høst gjorde Lene Marlin (34) noe hun hadde nølt med lenge.

Hun publiserte teksten hun hadde gjemt i skuffen, hvor hun var åpen om selvmordsforsøk og psykiske lidelser.

- Jeg måtte la det synke litt inn først. I september var tiden inne, så da var det bare å få det gjort. Jeg følte at jeg hadde en viktig historie å fortelle og håpet at ved å være åpen om det jeg har vært gjennom så kunne det være til hjelp. At det kunne gi litt håp, skriver Marlin i en e-post til Dagbladet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Alt fra artistkolleger til ulike organisasjoner og mannen i gata hyllet åpenheten.

Vant pris Hun fikk Åpenhetsprisen av Mental Helse, for å ha bidratt til å løfte og bygge ned fordommer knyttet til psykisk helse, og er nå nominert i kåringen Årets navn i Dagbladet.

I kronikken fortalte artisten blant annet om en kveld da hun var i 20-åra, og ble liggende i timevis på et kjøkkengulv, sliten og forgrått. 

Hun hadde på et tidspunkt vært Norges største popstjerne, men taklet ikke oppmerksomheten.

«Jeg var helt utslitt. Men jeg hadde forsonet meg med at dette kom til å bli min siste kveld. Jeg skrev avskjedsbrev, overraskende kald og rolig. Jeg ville virkelig dø den natta. Da øynene lukket seg, var det liksom greit. Men flere timer etterpå våknet jeg. Helt forvirret, og med en forferdelig smerte. Jeg hadde ikke nok krefter til å prøve igjen. Som var ironisk; jeg var for svak til å dø,» skrev hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer