DEBATT

Debatt: Bærekraftig landbruk

Ikke spark nedover, gå etter de store fiskene

Kunsten å henge seg opp i det viktigste – miljøbevegelsen er ikke den største trusselen mot småskala jordbruk.

SMÅTT OG GODT: Er veganere og miljøbevegelsen den største trusselen mot småskala landbruk i Norge? Er det ikke heller politikere og de store aktørene i landbruksbransjen som er problemet, spør innsenderen. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
SMÅTT OG GODT: Er veganere og miljøbevegelsen den største trusselen mot småskala landbruk i Norge? Er det ikke heller politikere og de store aktørene i landbruksbransjen som er problemet, spør innsenderen. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Her er oppfordringen til alle som engasjerer seg for en viktig sak. Det er så dumt når viktig kritikk blir rettet mot feil folk og de som virkelig burde høre det slipper unna.

Kathrine Kind, organisatorisk nestleder i bonde- og småbrukarlaget, går dessverre i denne fella i sitt innlegg i Dagbladet 15. august. Hun bryr seg om en viktig sak, men i hennes interessante artikkel om viktigheten av å bevare og utvikle småskala jordbruk i Norge blir veganere og miljøbevegelse trukket fram som den store trusselen mot en slik bærekraftig driftsform.

Men er veganere og miljøbevegelsen virkelig den største trusselen mot småskala landbruk i Norge? Det har jeg veldig vanskelig for å skjønne. Er det ikke heller politikere og de store aktørene i landbruksbransjen som er problemet? Det er vel de som bærer hovedansvaret for at vi i dag har fått et mer industrielt landbruk med utstrakt bruk av kunstgjødsel og gigantstore dyrebesetninger som lever på kraftfor laget med importert soya?

Kind framhever i sitt innlegg den gamle tradisjonen i Norge med å utnytte alle jordressursene til selvberging, hvor blant annet kyr og seterliv har vært avgjørende for folks overlevelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer