A-ha

Ikke sykemeldt: - Gjennomføres

Ifølge publikum skal Morten Harket ha slitt med stemmen fredag. Det hindrer likevel ikke noe konsert lørdag.

KLAR: Til tross for flere spekulasjoner om at vokalist Morten Harket er syk, gjennomfører bandet kveldens konsert under festivalen OverOslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB
KLAR: Til tross for flere spekulasjoner om at vokalist Morten Harket er syk, gjennomfører bandet kveldens konsert under festivalen OverOslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

A-ha måtte 21. mai i år avlyse konserten sin i Oslo Spektrum.

Deretter måtte de avlyse flere konserter i England. Både vokalist Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy fikk påvist corona få dager etter avlysninga.

Sykdommen skjedde altså midt i den mest hektiske turnéaktiviteten for bandet, og Harket fikk også påvist laryngitt, en betennelse i stemmebåndet.

DOKUMENTAR: a-ha er Norges største popsuksess noensinne, og deres hit Take On Me er fortsatt en av de mest spilte sanger det siste årtusenet. Nå kommer en ny dokumentar om bandet. Video: First Hand Films Vis mer

Fredag kveld var imidlertid a-ha headlinere på festivalen OverOslo på Grefsenkollen. Dagbladet fikk lørdag flere tips om at Morten Harket skal ha slitt med stemmen under konserten.

Ifølge musikkanmelder Arild Rønsen i Nettavisen sviktet Harkets stemme under konserten. «Morten Harket var åpenbart ikke i form» skriver han.

Men selv om Harket tilsynelatende slet med stemmen fredag, bekrefter bandet at de også skal innta scenen på OverOslo lørdag kveld.

- Konserten i kveld gjennomføres som planlagt. Utover det har jeg ingen kommentar, skriver bandets manager Harald Wiik i en tekstmelding til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer