-  Ikke tid for dialog

Sjef for Carolas norske plateselskap, Erik Hillestad, oppfordrer til boikott av israelske kunstnere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Å samarbeide med israelere nå, vil være et svik mot palestinere, sier Erik Hillestad, sjef for Kirkelig Kulturverksted.

Hillestad er en profilert figur i kristen-Norge. Kirkelig Kulturverksted gir ut plater med blant andre Kari Bremnes, Ole Paus, Sigvart Dagsland og Carola.

Hillestad har skrevet under et internasjonalt opprop, satt i gang av den palestinsknederlandske filmskaperen Hany Abu-Assad, som sto bak den Oscar-nominerte filmen «Paradis nå». Oppropet går ut på å bryte all kontakt med israelske kunstnere og kunstnerorganisasjoner, og oppfordre alle andre til å gjøre det.

Mistet troen

På 90-tallet arbeidet Hillestad med brubyggingsprosjekter mellom israelske og palestinske kunstnere. Han sier han virkelig trodde på samarbeid på tvers.

-  Men etter hvert som Israel ekspanderer sine bosetninger på Vestbredden, fortsetter byggingen av muren og nå bomber i Gaza og i Libanon, har jeg tenkt at dette ikke nytter. Det er ikke tid for dialog.

-  Men vil du ikke nå straffe israelske kunstnere for statens Israels politikk?

-  Jo, det er jeg enig i. Men her må vi bruke alle virkemidler for å si fra hva vi mener om Israels politikk. Tilfellet Israel kan sammenliknes med Sør-Afrika under apartheidregimet, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer