Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke til å bli klok på

Et gammelt spørsmål lyder: Er det bare sjelen som er døpt, er lidenskapene hedninger?

BOK: De fleste syns dette er et vanskelig spørsmål å svare på, men ikke Nina Karin Monsen. «Hvis kroppen er vår skam, skyld og synd, så er sjelen og ånden vår ære.»

Det «jordiske velferdsmennesket» har hun ikke noe særlig til overs for, det er materialistisk og bare et massemenneske. Nei, «Sjelen er ren, mens kroppen er skitten og forurenset». Videre: «Sjelens sted er himmelen. Det er et vakkert sted. Himmelen er et sted hvor kroppens behov og begjær ikke betyr noe som helst. Heller ikke sykdommer eller mangler, her er det fullstendig velvære, alle er friske, sunne og glade, de er mette og tilfredse til evig tid. De er lykkelige.»

Motsier ikke Nina Karin Monsen seg selv? Sunne, mette, tilfredse og friske - er ikke dette kroppslige krav?

Uansett har ikke vår tid tatt hensyn til at det forholder seg slik, vi lever i «dyrets og kroppens profane tidsalder». Det er vei til frelse, og Hebr 9,22, Alle ting renses med blod, synden tilgis først når blod blir utøst. (Her sitert etter Monsen.) For egen del legger hun til: «Jesu blod er Guds blod. Guds blod er livets blod, blodet er helt nødvendig. Blodet er hellig i seg selv, fra kvinnens første menstruasjonsblod, til alle menneskers blod. Blod er det som gir liv, og som tar liv.»

De som skjønner sånne setninger, blir neppe klokere av å lese dem en gang til. Forfatteren gjør lite for å forklare utenforstående hva dette betyr.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media