Ikke til å bli klok på

Et gammelt spørsmål lyder: Er det bare sjelen som er døpt, er lidenskapene hedninger?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: De fleste syns dette er et vanskelig spørsmål å svare på, men ikke Nina Karin Monsen. «Hvis kroppen er vår skam, skyld og synd, så er sjelen og ånden vår ære.»

Det «jordiske velferdsmennesket» har hun ikke noe særlig til overs for, det er materialistisk og bare et massemenneske. Nei, «Sjelen er ren, mens kroppen er skitten og forurenset». Videre: «Sjelens sted er himmelen. Det er et vakkert sted. Himmelen er et sted hvor kroppens behov og begjær ikke betyr noe som helst. Heller ikke sykdommer eller mangler, her er det fullstendig velvære, alle er friske, sunne og glade, de er mette og tilfredse til evig tid. De er lykkelige.»

Motsier ikke Nina Karin Monsen seg selv? Sunne, mette, tilfredse og friske - er ikke dette kroppslige krav?

Uansett har ikke vår tid tatt hensyn til at det forholder seg slik, vi lever i «dyrets og kroppens profane tidsalder». Det er vei til frelse, og Hebr 9,22, Alle ting renses med blod, synden tilgis først når blod blir utøst. (Her sitert etter Monsen.) For egen del legger hun til: «Jesu blod er Guds blod. Guds blod er livets blod, blodet er helt nødvendig. Blodet er hellig i seg selv, fra kvinnens første menstruasjonsblod, til alle menneskers blod. Blod er det som gir liv, og som tar liv.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.