Ikke til å spøke med

Edderkoppregissør Sam Raimi står foran en av de viktigste filmene i hele sin karriere. Han vet at tegneseriefans ikke er til å spøke med.

Kanskje er det da flaks for fansen at regissøren selv er en stor fan av «Edderkopp»-tegneserien. Som barn sov han i en Edderkopppyjamas.

Innspillingen starter i dag. Tobey Maguire er klar som Edderkoppen, Willem Dafoe som det grønne trollet og den ellers blonde Kirsten Dunst har farget håret rødt for rollen som Edderkoppkjæresten Mary Jane Watson. Det er med andre ord: klar - ferdig - gå!

De små detaljene

Tegneseriefans er alltid bekymret for detaljer som kan ødelegge helten deres. Vi kan forsikre bekymrede fans der ut om at Edderkoppens drakt skal fortsatt vært rød og blå i likhet med tegneserien avslørte Sam Raimi på en pressekonferanse holdt i Los Angeles før helgen.

Manuset er basert på en skisse utviklet av James Cameron. Sam Raimi sier at manuset har vært gjennom en rekke utkast, men at han er fornøyd med det endelige resultatet.

- Det er et av de beste manusene jeg har hatt gleden av å jobbe med, sier Raimi.

I likhet med Marvels originale tegneserie handler filmen om unge Parker (Maguire) som er foreldreløs og bor hos sin tante May (Rosemary Harris) og onkel Ben (Cliff Robertson) til livet hans blir snudd opp ned av et bisarr edderkoppbitt. Men det er gjort noen forandringer også i forhold til tegneserien. Parkers evne til å lage edderkoppnett er i filmen en genetisk mutasjon - ikke et verktøy han lager for å bekjempe kriminalitet. Kall det gjerne blasfemi, men i følge Raimi fungerer det utmerket i filmen.

Vi vil ikke følge tegneserien skritt for skritt, men forsøke å finne selve essensen i serien, dens ånd om du vil. En genetisk mutasjon er med på understreke Parkers rolle som en outsider - en misforstått helt, sier Sam Raimi på pressekonferansen

Kroppsbygging

På fansider rundt omkring på nettet har det vært mye bekymring om helten selv - Tobey Maguire - har kropp nok til å fylle Edderkoppdrakten. Maguire har lagt seg hardtrening for rollen.

- Jeg har trent fleksibilitet og akrobatikk. Når det gjelder folks forventninger overlater jeg alt det til Sam. Alt er i hans trygge hender, sier Tobey Maguire.

Sam Raimi sier videre at styrke ikke er alt. Mye av hemmeligheten til Edderkoppen er fleksibilitet og eleganse.

- Edderkoppen er et virkelige menneske, ikke bare en oppvisning i styrke, sier Raimi.

Selv om innspillingen starer i dag, får du ikke se det ferdige resultatet før den planlagte premieren 3 mai 2002.

EDDERKOPPEN får beholde sin røde og blå drakt også i filmen.Foto: SCANPIX
EDDERKOPPEN SELV: Tobey MaguireFoto: SCANPIX