Ikke til å spøke med

Ekkel og intens thriller om pedofile

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

. BOK: Det burde stått en advarsel på bøkene til Mo Hayder. «Kuren», hennes tredje roman på norsk, er definitivt ikke noe for lesere med dårlige nerver.

Hovedrollen

Nok en gang er det førstebetjent Jack Caffrey som har hovedrollen, og i «Fuglemannen» ble vi kjent med den tragiske forhistorien hans: Jacks storebror forsvant brått, og han ble sannsynligvis kidnappet og drept av en pedofil mann som bodde i nærheten.

I voksen alder er Jack fremdeles nabo med den pedofile, som aldri ble dømt, fordi det ikke fantes beviser.

Grotesk

I «Kuren» blir et ektepar i Brixton i London funnet lenket fast og mishandlet, mens den ni år gamle sønnen deres er borte.

Jack og hans team etterforsker saken, og de oppdager at gjerningsmannen overvåket familien i lang tid før han slo til.

Foreldrene overlever tragedien, men Jack frykter at mannen kommer til å velge seg ut en ny familie.

Overvåket

Siden saken minner så mye om Jacks egen opplevelse, avlegger han et besøk hos sin pedofile nabo, og gjør en grotesk oppdagelse. Og om ikke «Kuren» har vært ubehagelig før, blir den det i hvert fall i fortsettelsen. Selv om dette er en gjennomført ekkel bok, skriver Mo Hayder så gjennomført godt at man ikke kan unngå å bli dratt med i handlingen. Men vær advart: Selv om man får brekningsfornemmelser av enkelte scener, klarer man heller ikke da å legge boka fra seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer