Podkasten «Sesongkortet»

- Ikke til å tro på

Podkastprofilene Martin Sleipnes og Mads Hansen er blant flere som reagerer på det de mener er usannsynlig høye lyttertall for Nettavisens podkast «Sesongkortet». - Overraskende, men ikke uforklarlige tall, svarer Nettavisens podkastansvarlig.

REAGERER: Mads Hansen er en av flere podkast-profiler som reagerer på det han mener er urealistiske lyttertall for Nettavisens fotballpodkast «Sesongkortet». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
REAGERER: Mads Hansen er en av flere podkast-profiler som reagerer på det han mener er urealistiske lyttertall for Nettavisens fotballpodkast «Sesongkortet». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 7. juni kunne Nettavisen feire førsteplass på Podtoppen, Norges offisielle toppliste for podkaster, med sin fotballpodkast «Sesongkortet».

Tallene på 175 000 avspillinger på unike enheter har sjokkert bransjen.

I etterkant har nemlig flere ment at lyttertallene Nettavisen-podkasten får på Podtoppen ikke bare er overraskende, men rett og slett usannsynlige. Både Nettavisen og Podtoppen opplyser at de ikke har funnet feil med målingen.

Saken ble først omtalt i bransjebladet Journalisten.

- Ikke til å tro på

En av dem som reagerer er VG-profil Martin Sleipnes, kjent fra blant annet VGTV-programmet «Enkel Servering» og podkasten ved samme navn.

- Jeg så på tallene og synes bare ikke det hang på greip. Jeg tenkte at dette er rett og slett ikke til å tro på. Da føltes det betimelig å stille noen spørsmål, sier Sleipnes, som benyttet Twitter for å gjøre nettopp dette, til Dagbladet.

I kommentarfeltet får han støtte fra en rekke andre profiler, deriblant sportskommentator Kasper Wikestad, som uttrykker seg i utvetydige ordelag:

- Selvsagt stemmer ikke tallene, og de vet også alle som har drevet med podkast i et kvarter. Ingenting å diskutere, egentlig, skriver Wikestad, tidligere programleder i TV 2s «Premier League-podkast».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer