Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ikke truet etter Klassekampen-oppslag

Rehman hevder opplysningene var feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På tv-programmet Tabloid i kveld var et av temaene Klassekampens oppslag på lørdag, der de kalte et møte om antisemittisme for et «anti-islamsk nettverk».To av arrangørene av møtet, Shabana Rehman og Nina Witoszek, har reagert kraftig på karakteristikken og skrevet debattinnlegg i Dagbladet og Aftenposten, samt latt seg intervjue.

Ikke truet

Nå sier imidlertid Shabana Rehman at hun ikke har blitt truet etter Klassekampen-oppslaget.

- Det som står i Aftenposten er feil, sa hun på Tabloid i kveld.

Hun er likevel fortsatt kritisk til Klassekampens karakteristikk, og mener det øker faren for at hun skal bli truet, noe hun sier har skjedd tidligere. Aftenposten skrev i dag at både Rehman og Witoszek hadde blitt truet etter oppslaget, og Dagbladet.no viderebragte disse opplysningene.

Ville ikke kommentere

Til Dagbladet.no beklaget Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen tidligere i dag at de hadde brukt en slik formulering om møtet.

- Vi har gjort en feil. I den grad vi mener dette er et anti-islamsk nettverk, burde vi ha skrevet det som en kommentar, ikke brukt karakteristikken i en nyhetssak, sa Braanen.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Han ville derimot ikke kommentere påstanden om at Rehman er blitt truet.

Dagbladet.no har ikke grunn til å tro at opplysningene om trusler mot Witoszek er uriktige.