«Santa Clarita Diet»

Ikke tull med tyske pølser. Netflix måtte krype til korset

Må fjerne plakatene til zombieserien «Santa Clarita Diet».

LITE POPULÆR: Netflix er i hardt vær etter å ha montert disse reklameplakatene flere steder i Tyskland. Her fra Berlin, fotografert 21. februar. Foto: NTB Scanpix
LITE POPULÆR: Netflix er i hardt vær etter å ha montert disse reklameplakatene flere steder i Tyskland. Her fra Berlin, fotografert 21. februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): At strømmegiganten Netflix har tøyset med noe av det folk i Berlin liker best, nemlig currywursten, faller ikke i god jord hos tyskerne.

På flere gigantiske reklameplakater, som reklamerer for den nye tv-serien «Santa Clarita Diet», er begrepet «fingermat» tatt et skritt videre.

En oppkuttet finger dyppet i ketchup og krydder reklamerer for zombieserien, som omhandler kannibalisme i en amerikansk forstad, er blitt for drøy kost for byens innbyggere.

Fjernes

Plakatene har ført til stor uro, selv om referansen går til den mest elskede maten i byen, skriver nettstedet Bento.

Det var Berliner Zeitung som først omtalte saken. Ifølge avisa er det vanligvis ansiktet til en filmstjerne som får oppmerksomhet i det avbildede gatekrysset Potsdamer Strasse.

Ifølge Netflix er plakaten ment som svart humor, men den forklaringen gikk ikke hjem hos publikummet i Berlin. Etter en mengde klager opplyser Netflix til Berliner Zeitung at selskapet nå fjerner det kontroversielle, visuelle stuntet.

Vold og frykt

50 personer skal ha sendt inn klager til Netflix sin annonseavdeling i Tyskland. De mente blant annet at plakatene fremmer vold og frykt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer