Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke tull med tyske pølser. Netflix måtte krype til korset

Må fjerne plakatene til zombieserien «Santa Clarita Diet».

LITE POPULÆR: Netflix er i hardt vær etter å ha montert disse reklameplakatene flere steder i Tyskland. Her fra Berlin, fotografert 21. februar. Foto: NTB Scanpix
LITE POPULÆR: Netflix er i hardt vær etter å ha montert disse reklameplakatene flere steder i Tyskland. Her fra Berlin, fotografert 21. februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): At strømmegiganten Netflix har tøyset med noe av det folk i Berlin liker best, nemlig currywursten, faller ikke i god jord hos tyskerne.

På flere gigantiske reklameplakater, som reklamerer for den nye tv-serien «Santa Clarita Diet», er begrepet «fingermat» tatt et skritt videre.

En oppkuttet finger dyppet i ketchup og krydder reklamerer for zombieserien, som omhandler kannibalisme i en amerikansk forstad, er blitt for drøy kost for byens innbyggere.

Fjernes

Plakatene har ført til stor uro, selv om referansen går til den mest elskede maten i byen, skriver nettstedet Bento.

Det var Berliner Zeitung som først omtalte saken. Ifølge avisa er det vanligvis ansiktet til en filmstjerne som får oppmerksomhet i det avbildede gatekrysset Potsdamer Strasse.

Ifølge Netflix er plakaten ment som svart humor, men den forklaringen gikk ikke hjem hos publikummet i Berlin. Etter en mengde klager opplyser Netflix til Berliner Zeitung at selskapet nå fjerner det kontroversielle, visuelle stuntet.

Vold og frykt

50 personer skal ha sendt inn klager til Netflix sin annonseavdeling i Tyskland. De mente blant annet at plakatene fremmer vold og frykt.

I tillegg ble det sendt inn klager til rådet for reklame i Tyskland, Deutscher Werberat, som også mener at plakatene ikke følger gjeldene etiske regler.

- Plakatene har dårlig innflytelse på barn og unge. Vi har kontaktet Netflix og påpekt dette. Selskapet hadde da annonsert at de skulle fjerne plakatene omgående, sier Anna Grote i Deutscher Werberat til Berliner Zeitung.

Til Business Insider sier samme talsperson at reklamen også er «fryktfremkallende og kvalmende».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media