Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ikke TV2-streik

Det blir ikke svarte skjermer på TV2. Få minutter før fristen gikk ut ved midnatt, ble det enighet mellom partene. I snitt får kanalens 194 tv-journalister en lønnsøkning på 26000 kroner. - Vi er tilfreds med resultatet, sier klubbleder Davy Wathne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streikevilje

Av ANDERS GRØNNEBERG

Uten tv-sminke var Davy Wathne temmelig blek da han møtte pressen fem minutter over midnatt. Lønnskampen var tydeligvis tøff for sportssluggeren.

- Vi fikk ikke nok penger, men i forhold til folk flest har vi fått en kjempestor lønnsøkning. Men vi fortjener det. Resultatet står i forhold til en bedrift som har et overskudd på 200 millioner kroner, sier Wathne.

TV2s medlemmer i Norsk Journalistlag har ikke vært fornøyd med lønnsutviklingen siden kanalen kom på lufta for fem år siden. «Cowboytilstander» er en karakteristikk medlemmer har brukt.

55000 mer Enkelte av de med lavest lønn får en økning på hele 55000 kroner. I snitt får journalistene en lønnsøkning på omlag 26000 kroner. Resultatet av avtalen omfatter det flate tillegget samt beregninger for ulempe-, kvelds- og helgetillegg.

- Vårt krav var opprinnelig på 32000 kroner, men ledelsens totale tilbud lå på 15000 kroner. Men det har ikke vært lett, for forhandlingene har handlet like mye om prinsipper som om kjærlighet til bedriften, sier Wathne, som gleder seg til å være på lufta i kveld.

Lettelse Nyhetsredaktør Bjarne Berg smilte lurt under barten etter meklingen, men det var ikke mye smil i ansiktet til økonomidirektør Øivind Johannessen.

- En lettelse at det er over, og resultatet kan vi leve med, sa økonomidirektøren, vel vitende om at han må ut med fire-fem millioner kroner til NJ-medlemmene.

Avtalen ser slik ut:
13000 i generelt tillegg
2000 i ulike justeringer
8000 i økte vakttillegg
3000 engangsutbetaling/bonus

«Meklervake» Mens lønnskampen pågikk på kontoret til meklingsmannen Per Stang, holdt TV2-ansatte «meklervake» på Habibi Café i sentrum av Oslo. Begge parter sto på sitt til det nærmet seg midnatt.

- I år tar eierne ut 57 millioner kroner i utbytte. Vi krever under ti prosent av dette, sa Stål Talsnes mens meklingen pågikk. Talsnes var kontaktperson mellom forhandlingsutvalget og TV2-journalistene som holdt «meklervake».

Hele Norges coronakart