- IKKE HYGGELIG: Jens Christian Nørve TV 2 har noen krevende år i møte. - Det viktig at vi som ansatte nå er tett på prosessene og kjemper for at TV 2 også i 2020 har en stor og slagkraftig nyhetsredaksjon, sier han. Foto: TV 2
- IKKE HYGGELIG: Jens Christian Nørve TV 2 har noen krevende år i møte. - Det viktig at vi som ansatte nå er tett på prosessene og kjemper for at TV 2 også i 2020 har en stor og slagkraftig nyhetsredaksjon, sier han. Foto: TV 2Vis mer

- Ikke tvil om at det blir noen krevende år for oss i TV 2

TV 2-profil Jens Christian Nørve om kanalens framtid.

(Dagbladet): TV 2-ledelsen holdt i dag møte med de ansatte i Oslo og i Bergen hvor de informerte om kanalens framtid.

Det ble blant annet kjent at kanalen må kutte 350 millioner kroner de neste åra, og alle ansatte fikk samtidig opplyst at de kan søke om sluttpakke.

Fredrik Græsvik har jobbet i TV 2s utenriksavdeling siden 1994. Den profilerte journalisten forteller at mange av hans kolleger nærmest anser kanalens lokaler som et hjem.

- Det er en kjempeplass å jobbe. For meg er det en viktig del av livet. Jeg vil gjerne få lov til å jobbe med dem jeg jobber med nå i framtida, forteller han.

- Bekymringsverdig Han sier kuttene var ventet, men at han ikke kjenner detaljene utover at 350 millioner kroner skal kuttes.

- Det synes jeg er bekymringsverdig. Markedet er dårlig dessverre, men jeg kjenner ikke til detaljer, sier han.

TV 2-profil og «Åsted Norge»-programleder Jens Christian Nørve legger ikke skjul på at det vil oppstå utfordringer i framtida. 

- Det er ikke tvil om at det blir noen krevende år for oss i TV 2. Det er aldri hyggelig å få beskjed om at vi skal kutte og bli færre TV 2-ere. Samtidig registrerer jeg at ledelsen understreker at TV 2 skal satse mer på unikt norsk innhold i årene som kommer. Det er der vi kan ta opp kampen mot de store utenlandske aktørene, sier Nørve til Dagbladet.

- Blir viktig Det er blant annet klart at TV 2 i større grad vil satse på TV 2 Sumo og ønsker å tredoble Sumo-abonnenter. 

Strategi- og omstillingsprosjektet har fått navnet «TV 2 i 2020» og både styre, ledelse og tillitsvalgte skal ha jobbet på spreng med dette i flere måneder. 

- Vi vet ikke hvor kuttene kommer før i september. Derfor er det viktig at vi som ansatte nå er tett på prosessene og kjemper for at TV 2 også i 2020 har en stor og slagkraftig nyhetsredaksjon, sier Nørve til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram