DEBATT

Klimaendringene og Equinor:

Ikke tvil om menneskeskapte klimaendringer

Dette er vitenskap, og ikke et spørsmål om tro.

BÆREKRAFTIG FREMTID: Vi ønsker å bidra til en bærekraftig fremtid, og vil være konkurransedyktig også i en lavutslippsfremtid, skriver sjefsøkonom i Equinor, Eirik Wærness. Foto: Harald Pettersen, Equinor
BÆREKRAFTIG FREMTID: Vi ønsker å bidra til en bærekraftig fremtid, og vil være konkurransedyktig også i en lavutslippsfremtid, skriver sjefsøkonom i Equinor, Eirik Wærness. Foto: Harald Pettersen, Equinor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Geir Ramnefjell skriver 15/8 en kommentar med utgangspunkt i en tweet fra meg. Jeg har allerede beklaget at tweeten kom feil ut. Den skapte med rette reaksjoner, og for å unngå misforståelser vil jeg gjerne klargjøre følgende:

1. Det er godt vitenskapelig dokumentert at menneskeskapte CO₂-utslipp driver klimaendringene, og at det vil få store, uoversiktlige og kostbare konsekvenser dersom vi ikke klarer å stoppe dem. Dette er vitenskap, og ikke et spørsmål om tro.

2. Equinor – og jeg – legger denne vitenskapen til grunn, og mener det er nødvendig med sterke, effektive tiltak for å møte utfordringen. Vi støtter Parisavtalen og legger den til grunn for vår strategi.

Vi ønsker å bidra til en bærekraftig fremtid, og vil være konkurransedyktig også i en lavutslippsfremtid. I vår rapport Energy Perspectives beskriver vi scenarioer for utviklingen av det globale energisystemet og klimautslipp. Dessverre er dagens tiltak langt fra tilstrekkelige for å nå målene fra Parisavtalen, men det er mulig å forsyne verden med energi og samtidig nå klimamålene.

Det forutsetter blant annet sterk vekst i ny fornybar energi, at gass og fornybar brukes for å fase ut kull raskt, at vi bruker energi mye mer effektivt og at oljeetterspørselen reduseres. Det er svært krevende, men mulig, å nå klimamålene fra Paris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer