DEBATT

Ikke vær redd Rolness!

Det blir nok "moro" å ta av i tiden som kommer.

REDD FOR FEMINISTER: Sosiolog og skribent Kjetil Rolness er redd for at feminister skal stjele moroa hans.
REDD FOR FEMINISTER: Sosiolog og skribent Kjetil Rolness er redd for at feminister skal stjele moroa hans. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Rolness uroer seg for at noen skal «ta moroa fra han». Men du kan ta det med ro Kjetil! Som svensk feminist kan jeg garantere at svensk feminisme kommer til å levere «morsomme» Facebookinnlegg til deg i uendelig lang tid framover. I følge statistikken til SCB (Statistiska Centralbyrån) kommer ikke svenske kvinners lønninger til å være på nivå med svenske menn før om 100 år. Du har derfor gode sjanser for å kunne fortsette å lese forbitrede nyheter fra «gale», svenske feminister i løpet av din resterende levetid. Gled deg!

Det ubetalte dobbeltarbeidet svenske mødre driver med gir både dårlig helse og sykemeldinger. Unge kvinner som sulter seg i hjel for å leve opp til utseendekrav blir jo bare som litt salt i såret for den som elsker å tulle med svensk feminisme. Jeg kan fortsette å ramse opp uendelige eksempler på at alt ikke står bra til med likestillingen i Sverige, men jeg nøyer meg med å påpeke at du har gode år fremfor deg Kjetil! Bare vent til interseksjonaliteten kommer over grensen.

Som så mange ganger før møter feminismen enda en motstander som usynliggjør (»Hva mener du? Svenske kvinner har det jo så bra»), latterliggjør (»midtsommerfitta altså, haha») og mener at feminister mangler humor, noe som virker som den verste synden av alle de han ramser opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.