Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Ikke vær redd Rolness!

Det blir nok "moro" å ta av i tiden som kommer.

REDD FOR FEMINISTER: Sosiolog og skribent Kjetil Rolness er redd for at feminister skal stjele moroa hans.
REDD FOR FEMINISTER: Sosiolog og skribent Kjetil Rolness er redd for at feminister skal stjele moroa hans. Vis mer
Meninger

Kjetil Rolness uroer seg for at noen skal «ta moroa fra han». Men du kan ta det med ro Kjetil! Som svensk feminist kan jeg garantere at svensk feminisme kommer til å levere «morsomme» Facebookinnlegg til deg i uendelig lang tid framover. I følge statistikken til SCB (Statistiska Centralbyrån) kommer ikke svenske kvinners lønninger til å være på nivå med svenske menn før om 100 år. Du har derfor gode sjanser for å kunne fortsette å lese forbitrede nyheter fra «gale», svenske feminister i løpet av din resterende levetid. Gled deg!

Det ubetalte dobbeltarbeidet svenske mødre driver med gir både dårlig helse og sykemeldinger. Unge kvinner som sulter seg i hjel for å leve opp til utseendekrav blir jo bare som litt salt i såret for den som elsker å tulle med svensk feminisme. Jeg kan fortsette å ramse opp uendelige eksempler på at alt ikke står bra til med likestillingen i Sverige, men jeg nøyer meg med å påpeke at du har gode år fremfor deg Kjetil! Bare vent til interseksjonaliteten kommer over grensen.

Som så mange ganger før møter feminismen enda en motstander som usynliggjør (»Hva mener du? Svenske kvinner har det jo så bra»), latterliggjør (»midtsommerfitta altså, haha») og mener at feminister mangler humor, noe som virker som den verste synden av alle de han ramser opp.

Selvsagt har svenske og norske kvinner det bedre enn kvinner i eksempelvis Syria, hva for slags argument er det?

Ok, en kommentator i en norsk avis synes at alt er bra, så da bare driter vi i det her og nøjer oss?

Ja, jeg forstår at du mest av alt bare vil flyte rundt å plukke gullkorn fra overskriftene om «hen» og menn som ikke vil være med på å undertrykke, bare sånn at du kan få high fives fra dine (jeg antar) mannlige facebookkompiser og andre nettroll.

Men, mens jeg skriver det her forstår jeg også hvorfor du er så redd for at noen skal "ta fra deg moroa", tross at alt peker på det motsatte. For når vitsene dine - som dessverre har veldig lite med virkeligheten for svenske kvinner å gjøre - slutter å få likes på facebook, det er da de norske feministene vil være likestilt med deg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media