Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ikke verst for en gammel pasifist

Ny Bent Hamer-film startet innspillingen i dag.

STARTET INNSPILLINGEN: Tomas Norström og Nina Borud Andersen i en scene fra «Hjem til jul». Foto/Copyright: John Christian Rosenlund for Sandrew Metronome/BulBulFilm AS
STARTET INNSPILLINGEN: Tomas Norström og Nina Borud Andersen i en scene fra «Hjem til jul». Foto/Copyright: John Christian Rosenlund for Sandrew Metronome/BulBulFilm AS Vis mer

||| — Jeg tilbød meg å spille «mann på bar» eller «mann på tog». Men nå er jeg blitt Securitas-vakt og skal lyse på Reidar Sørensen med lommelykt. Jeg får 6-7 replikker. Det er ikke dårlig for en gammel pasifist å få spille vakt, sier Levi Henriksen til NTB.

Innspillingen startet i forrige uke i Östersund i Sverige. I grå novemberdager har regissør Bent Hamer begynt innspillingen av spillefilmen som har fått navnet «Hjem til jul».

På rollelisten står foruten Reidar Sørensen — og Levi Henriksen! — også Trond Fausa Aurvåg, Fridtjof Såheim, Joachim Calmeyer, Kai Remlov, Henriette Steenstrup, Gard Eidsvold og Robert Skjærstad.

Første gang
Ifølge Sandrew Metronome legges det også opp til filminnspilling i Stjørdal og Ruhr-området i Tyskland før filmen sluttstilles til våren.
Foreløpig premieredato er satt til 12. oktober 2010.

«Hjem til jul» er Bent Hamers sjette langfilm. Han har tidligere gjort filmer som «Eggs», «Salmer fra kjøkkenet», «Factotum» og «O'Horten».

Dette er første gang at en Levi Henriksen-bok filmatiseres.

«Bare mjuke pakker under treet» ble utgitt i 2005. Bent Hamer har plukket ut 5-6 av novellene som alle finner sted i samme småby på julaften, og bundet dem sammen med en egen historie — lagt til Balkan — som Hamer selv har skrevet.

Til Dagbladet sa Hamer at han «likte melankolien og humoren i Levi Henriksens fortellinger», og sa videre om «Hjem til jul»:

— Filmen handler om outsidere. Folk i ulike livssituasjoner og ulike aldre som til dels har gitt opp og til dels sliter med livet sitt. Og den tar ikke bare for seg hva det vil si å komme hjem, men også hva det vil si å ha et hjem.

(NTB)

FORFATTER: Levi Henriksen har skrevet boka filmen bygger på.
FORFATTER: Levi Henriksen har skrevet boka filmen bygger på. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media