Ikonet det ble stille om

Snart fire år etter Dianas tragiske død er det svært lite vi hører om henne. Sønnene William og Harry har bedt om nettopp det, at morens minne får være i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LONDON (Dagbladet): Mediene gjorde Diana til et ikon. I dag ville britenes avdøde prinsesse fylt førti år.

- Jeg tror ikke Diana ville gledet seg til å fylle førti år. Hun var alltid svært bevisst på sin alder og framtoning. Men jeg kan ikke se at hun ville mistet den lykken og styrken hun hadde funnet. Etter et smertefullt ekteskap hadde Diana nådd et nytt stadium og var klar til å gå videre, sier broren Charles Spencer i et intervju med magasinet People weekly.

I dag åpner han portene for publikum til familiegodset Althorp, der søsteren ligger gravlagt. Spencer har gjort det samme hvert år siden Diana døde, og her har han også skapt et museum til hennes minne.

Britisk presse kritiserte ham i sin tid sterkt for å lage et kommersielt «Dianaland».

Drømmen som brast

Den 29. juli 1981 fikk en hel verden se et eventyr gå i oppfyllelse. Overklassepiken Diana Frances Spencer hadde så vidt fylt tjue da hun i sin prinsessedrøm av en kjole ga sitt ja til den tolv år eldre prins Charles. Som alle vet endte ikke eventyret lykkelig. Det ble en vond skilsmisse, utroskap og bitre beskyldninger framsatt i full offentlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer