Ikonisk Monet under hammeren for 330 millioner

Men prisrekord er det ikke.

SOLGT: «Nympheas» er ett av de mest berømte maleriene til den franske mesteren Claude Monet og gikk under hammeren for 330 millioner kroner mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix
SOLGT: «Nympheas» er ett av de mest berømte maleriene til den franske mesteren Claude Monet og gikk under hammeren for 330 millioner kroner mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et ikonisk maleri i «Vannlilje»-serien til den franske kunstneren Claude Monet ble solgt for 31 millioner pund mandag.

Maleriet, som bærer navnet «Nympheas», var ett av flere av «Vannlilje»-verkene som ble vist fram for første gang i 1909. Det ble malt av den franske mesteren tre år tidligere.

Det blir sagt at man ikke kan unngå å forstå at det er ett av Monets verk man ser når man ser på «Nympheas». Det har vært utstilt i verdens toppgallerier de siste årene.

Det ble solgt for 31,7 millioner pund, eller rundt 330 millioner kroner, i London mandag. Prisrekorden for et Monet-maleri er det imidlertid et annet fra samme serie som holder.

«Vannliljebassenget» ble solgt for i underkant av 500 millioner kroner i 2008.

«Vannlilje»-serien på 250 oljemalerier er regnet som svært viktige for utviklingen av moderne kunst, og Monets fremste prestasjon.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer