SOLGT: «Nympheas» er ett av de mest berømte maleriene til den franske mesteren Claude Monet og gikk under hammeren for 330 millioner kroner mandag. Foto: Reuters / NTB scanpix
SOLGT: «Nympheas» er ett av de mest berømte maleriene til den franske mesteren Claude Monet og gikk under hammeren for 330 millioner kroner mandag. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

Ikonisk Monet under hammeren for 330 millioner

Men prisrekord er det ikke.

Et ikonisk maleri i «Vannlilje»-serien til den franske kunstneren Claude Monet ble solgt for 31 millioner pund mandag.

Maleriet, som bærer navnet «Nympheas», var ett av flere av «Vannlilje»-verkene som ble vist fram for første gang i 1909. Det ble malt av den franske mesteren tre år tidligere.

Det blir sagt at man ikke kan unngå å forstå at det er ett av Monets verk man ser når man ser på «Nympheas». Det har vært utstilt i verdens toppgallerier de siste årene.

Det ble solgt for 31,7 millioner pund, eller rundt 330 millioner kroner, i London mandag. Prisrekorden for et Monet-maleri er det imidlertid et annet fra samme serie som holder.

«Vannliljebassenget» ble solgt for i underkant av 500 millioner kroner i 2008.

«Vannlilje»-serien på 250 oljemalerier er regnet som svært viktige for utviklingen av moderne kunst, og Monets fremste prestasjon.

(NTB)