Anmeldelse: Gary Clark Jr. - «This Land»

Illsint gitarhelt i strupen på Trumps USA

Gary Clark Jr. leverer rå og energisk bluesrock med hint av mye annet - og tekster med substans.

NY STJERNE: Texaneren Gary Clark Jr. er i ferd med å befeste posisjonen som den fremste unge bluesartisten i dag. Foto: Amy Harris / Invision / AP / NTB Scanpix
NY STJERNE: Texaneren Gary Clark Jr. er i ferd med å befeste posisjonen som den fremste unge bluesartisten i dag. Foto: Amy Harris / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Er det noe bluesartister ofte får høre, så er det at de har stivnet i en form og at de er forutsigbare. Det er tolv takter, liksom, og det er det. Gary Clark Jr. (35) fra Austin, Texas er bluesartist i bunnen, men rammes ellers ikke av den myten. Han er rett og slett på en helt annen planet.

Går sine egne veier

Som mange andre flinke, unge gitarister skulle han redde bluesen, men Clark Jr. er ikke så opptatt av det. Det blir tydeligere for hver plate at han ønsker å gå sine egne veier, uten at han lover seg bort til en sjanger. Mest av alt er han en glimrende gitarist fra «Jimi Hendrix-skolen», men han er så mye mer enn det.

«Blak And Blu» fra 2012 var gjennombruddet, og året etter hadde noen av oss gleden av å høre ham live på Parkteatret i Oslo. I dag er han en mann for de store scener.

Monumentalt

På «The Story of Sonny Boy Slim» (2015) tok han det første steget opp på stigen, og med «This Land» er han kanskje allerede på toppen. Det er et monumentalt og intenst album, et album som eksploderer i en interessant sjangermiks av blues, rock, funk og soul med en dash hip hop, punk og reggae - og krydret med samplinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer