I'm just a yellow sky?

Lennon synger om sjalusi, han føler seg ikke som en gul sky. Les om de vanligste misforsåelsene av sangtekster og send inn dine beste!

Det er lett som et kakestykke å få med seg riktig tekst på favorittsangene. Men det er flaut å oppdage at man har sunget høyt feil på fest gjennom mange år. Det er på tide å gjøre noe med det.

Har du noen gang sunget And she's flying a stairway to heaven i Led Zeppelins klassiker «Stairway to heaven»? Det er feil, men det er relativt vanlig. Bytt ut flying med buying så har du det riktige.

Komiker eller kamelon

Eller hva med I'ma I'ma I'ma I'ma Comedian på Culture Clubs sang «Karma Chameleon»? Den rette teksten er Karma Karma Karma Karma Chameleon.

Aerosmiths dude

Aerosmiths «Dude Looks Like a Lady» er en klassiker. De fleste synger Do it like a lady, Doo-doo like a lady eller Do this like a lady. Det riktige er selvfølgelig Dude looks like a lady.

Våte drømmer?

Bryan Adams synger ikke om våte drømmer i «Summer of '69»: Got my first real sex dream er ikke riktig, han synger om gitarer:

Got my first real six string

American cake

Them good, ol' boys were drinking whiskey and rice? Nei da. I «American Pie» av Don McLean, nylig oppfrisket av Madonna, drikker de whiskey and rye.

Hvalseilas

Seile på en hval? Mange tror irske Enya har gjort det, selv om det er et merkelig syn. Folk synger Save a whale, save a whale, save a whale, det riktige er sail away.

Bamsedrap

Mama, just killed a bear i Queens «Bohemian Rhapsody»? Nei da, det er nok Mama, just killed a man.

REM

REM er vanskelige å ha med å gjøre når det gjelder tekster, for de trykkes ikke på platenecoverne. I låta «Man on the Moon» er det flere som tror de kjøper limosin: Bought the limo in the game of life. Ikke vet vi sikkert, men vi tror de synger Mott the Hoople and the Game of Life.

Telefon i siden

See the thorn twist in your side synger U2 i sangen «With or Without You», men noen har hørt noe snakk om en telefon, ganske makabert og: See the phone twist in your side .

Beatles gjenganger

Bandet med stor B når det gjelder å bli misforstått må være Beatles. Fra «Hey Jude»: Remember to let her under your skin er det riktige, men har blitt tolket til blant annet Remember to pick her up at ten . I «Hello» synger bandet «You say good-bye, I say hello», noen som lett kan bli til «You say good-bye, I say hell no».

«Lucy in the sky with diamonds» blir ofte til Lucy knew this guy with diamonds, Lucy in disguise with diamonds , Lucy and this guy eat ions og så videre.

Tabber på nett

Det finnes flere nettsteder som har gjort slike misforståelser til sitt levebrød. Am i Right serverer en alfabetisk liste over strofer i sanger som ofte oppfattes feil. Nettstedet har også parodier på sanger, alternative tekster, oversikt over dumme tekster og alt du måtte ønske fra 70-tallet og fram til i dag. Det er leserne selv som sender inn sine dumme ting.

Kiss this guy, har tatt navnet sitt fra nettopp en misforståelse av en sangtekst. Mr. Misheard, som driver nettstedet, mener den mest vanlige misforståtte sangen er Jimi Hendrix' «Purple Haze»: 'Scuse me, while I kiss this guy skal egentlig være Kiss the Sky. Nettstedet mener det er artisten selv som skapte misforståelsen, da han tullesang om guttekyssing på en konsert i 1967.

Say What? konsentrerer seg kun om feilsynging av The Monkees sanger. Nettstedet The Ants Are My Friends har funnet opp et eget navn på en misforstått strofe: de kaller det en Mondegreen. Dylans strofe «Blowin' in the wind» som mondegreen har gitt navnet til siden. Han synger ikke om mauren som sine venner, men the answer, my friend.

Lyrics.com kan du få hjelp med sangtekstene du tviler på.

Har du noen gang misforstått en sang? Hva har du sunget feil? Er du i tvil om du har oppfattet strofer riktig? Hjelp oss og kår den beste misforståelsen! Send inn din syngetabbe.

<B>ROCKER NORGE:</B> Bob Dylan er i Norge for tida, og spiller i Langesund i kveld. Kanskje han av og til er i så forferdelig dårlig humør på grunn av fansens dårlige tolkninger av tekstene hans?
<B>FOR DET ER IKKE MAUR:</B> Dylan synger om i «Blowin' in the wind».
<B>KYSSER IKKE GUTTER:</B> En av de sangene som hyppigst misforstås skal være Jimi Hendrix' «Purple Haze».
<B>SAIL A WHALE: </B>Enya med drømmestemmen har ikke drømt seg helt bort. Hun synger sail away.
<B>HUN FLYR IKKE TIL HIMMELS: </B> Denne Led Zeppelineren kan du bruke til å fly med, men jenta i «Stairway til heaven» kjøper seg til himmels.
<B>KAMELON, IKKE KOMIKER:</B> Lett å ta feil, kreket på bildet er en kamelon, og det er også kameloner Culture Club synger om i sangen «Karma Chameleon».