Anmeldelse: Melodi Grand Prix på NRK 1

Imerika til finalen

Siste delfinale i kveld.

ANMELDER: Dagbladets musikkanmelder slakter sangen «Bli med meg på gar’n» med gruppa fra Dalsbygda. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Imerika tok den nest siste finaleplassen i Melodi Grand Prix etter den femte og siste delfinalen på NRK. Mandag får en av de 15 som ikke gikk videre fra delfinalene den aller siste av de tolv plassene i finalen neste lørdag.

Fire utfordrere og én forhåndskvalifisert - Rein Alexander - ble presentert i kveldens program. Til sammen 26 sanger deltar i år, og det er det høyeste antallet i konkurransens historie. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

TuVeia: «Bli med meg på gar’n» (Kristian Galaaen Bredalslien, Roar Galaaen Bredalslien, Bendik Johnsen, Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Jonas Holteberg Jensen, Sindre Timberlid Jenssen og Sarah A. V. Johnston)

«Rap»-gruppa kommer fra Dalsbygda, eller Johaug-bygda (Os i Innlandet), og det kan virke som om halve bygda har vært med på å skrive låten. Den har ihvertfall en fascinerende lang credit-liste.

Dette er rein kuriosa, og har ingen ting i Grand Prix å gjøre – uansett hvor mye moro de tre herrene Roar Galaaen Bredalslien (28), Kristian Galaaen Bredalslien (28) og Bendik Johnsen (25) har det. Ikke er det rap, heller. Trioen vil gi bygdelivet og bonden et ansikt, pakket inn i felespill, munnspill og litt EDM. De er klar over at de ikke har de store stemmene og vil lage show. Det klarer de til en viss grad, men dette blir først og fremst mer parodi enn hyllest til bygdelivet. «Vi har snus, karsk og fenalår», synger gutta. Ingen av delene kan få meg til å like dette tøvet, som må være noe av det svakeste som er levert i konkurransen. Ikke en gang kuene på gar'n kan like dette. «Tu veia» betyr «ut av veien». Rett «tu» Grand Prix, sier nå jeg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer