Anmeldelse: Trond Svendsen & Tuxedo - «Palomino Motel»

Imponerende norsk americanadebut

Trond Svendsen er Tom Russells «ukjente sønn» fra Brumunddal.

AMERICANA FRA HEDMARKEN: Debuten til Trond Svendsen (t.h.) satt langt inne, men nå er han og backingbandet Tuxedo ute med et imponerende debutalbum.
AMERICANA FRA HEDMARKEN: Debuten til Trond Svendsen (t.h.) satt langt inne, men nå er han og backingbandet Tuxedo ute med et imponerende debutalbum. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er alltid morsomt når det dukker opp artister som må lures ut av «hobbyrommet», sånn at vi andre kan få ta del i talentet deres. Trond Svendsen er krim- og nyhetsreporteren fra Brumunddal som puslet med sitt bak lukkede dører inntil Roy Botten, som nå spiller i gruppa Grenseland, hørte ham spille live og ba om noen demoer.

Botten la ut en av låtene hans på Youtube. Den traff blant andre gitarist Lars Linkas, og dermed var neste etappe i gang.

Palomino Motel

Trond Svendsen & Tuxedo

Plateselskap: Rootsy Music / ADA / Warner

«Brumunddal er nærmere Nashville og Austin enn du tror.»
Se alle anmeldelser

Fem år

Det er fem år siden, og nå har Linkas produsert «Palomino Motel». Og for en debut det er blitt!

Albumet er ikke rykende ferskt lenger, men vi kan rett og slett ikke hoppe over denne americanaperlen fra Hedmarken.

Tom Russell-«soundalike»

Aller først må vi oppklare en mulig «misforståelse». Det er altså ikke amerikaneren Tom Russell eller «hans ukjente sønn» som synger her.

Svendsen låter så likt det er mulig å komme, også i fraseringene - fra den fengende åpningen «Love Like This» til avsluttende, nedstrippede «Blue Moon Above».

Stemmen kan han ikke gjøre noe med, og jeg er sikker på at han ikke har noe imot sammenlikningen. Og - som låtskriver kan han bryne seg mot den norgesvennen Russell.

Moden debut

Det neste som slår deg er treffsikkerheten og modenheten til Svendsen & Co., til tross for at vi snakker om en førstereisgutt. Det har sikkert levd i hodet hans i noen år, men han har jobbet konkret med albumet i halvannet år. Det høres.

I ryggen har han fire gode musikere, Vidar Tyriberget (bass), Tommy Kristiansen (trommer), Lars Viken (hammondorgel / tangenter) og produsent Linkas (diverse strengeinstrumenter).

Et lite kryss i taket også for Aud Ingebjørg Barstad (Katthult) på fele og vokal og Julie S. Christensen på vokal.

Rock

Som mange andre americanaartister har Svendsen «lurt inn» en potent rockelåt. «Vintage Diesel» er passe tung og helt ok, men «Devil At My Heels», som tar av i surfrockmodus mot slutten, har en høyere stjerne hos denne anmelder. Men aller best er den klassiske countrylåten «Don't You Hate It When They Go» (duett med Barstad) og dysterdramatiske «Blessing» (med Barstad på fele).

Dette er tidløs country sånn den skal låte - om den kommer fra Brumunddal eller Austin, Texas. Det har også Europa oppdaget, kan NTB fortelle. Trond Svendsen & Tuxedo er nå inne på Euroamericanachart - bak artister som Jason Isbell & The 400 Unit og far og sønn Steve og Justin Townes Earle og foran John Mellencamp og Rodney Crowell!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer