SUKSESS: Stian «Staysman» Thorbjørnsen høster god seertall og kritikker som programleder for «Ti på topp». Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
SUKSESS: Stian «Staysman» Thorbjørnsen høster god seertall og kritikker som programleder for «Ti på topp». Foto: Julia Marie Naglestad/NRKVis mer

«Staysman»

Imponerende seertall: - Stolt, happy og letta!

Stian «Staysman» Thorbjørnsen er overveldet etter at
682 000 så fredagens premiere av «Ti på topp».

I sommer annonserte NRK at musikkquiz-programmet «Ti på topp» skulle fylle tomrommet i «Gullrekka» etter «Beat for Beat».

Ved roret står Stian «Staysman» Thorbjørnsen. Sist fredag var det premiere, og det er tydelig at det norske folk liker sin fredagsunderholdning lett og musikalsk. Hele 682 000 så «Staysman» ta oss tilbake til 1985, med nostalgisk musikk og deltakernes egne tilbakeblikk.

Thorbjørnsen synes det er gøy at så mange så programmet.

- Det er helt utrolig. Jeg er både stolt, happy og letta, forteller Thorbjørnsen til Dagbladet.

Gode tall

Han innrømmer at det ikke var uten ærefrykt at han skulle ta over sendetida til «Beat for Beat», som hadde sin sesongavslutning fredagen før.

- Det er vanvittig å bli kastet inn i Gullrekka rett etter den utrolige finalen som «Beat for Beat» hadde. Det har vært et av favorittprogrammene mine gjennom femten år, så det var sykt å skulle følge rett på dem, sier Thorbjørnsen.

- Jeg satt alltid på fredagen og vorset med Jon Almaas og gjengen. Det er helt surrealistisk å tenke på at nå sitter kanskje noen andre å gjør det samme! Sitter og vorser med meg.

Ekspert og tv-sjef i mediebyrået Mediacom, Marianne Massaiu sier at 682 000 er et overraskende bra tall.

- Det seertallet er kjempebra for et helt nytt program! Det vil si at de har fått med seg femti prosent av seerne, sier Massaiu.

ÅRETS KJENDISVIDEOER: Musikkduoen Staysman & Lazz slapp sommeren 2015 musikkvideoen til låta «Lærerinna», som ble slakta av Dagbladets anmelder. Video: Sony Vis mer Vis mer

«Busy» kveld

Premieren ble feiret med en stor fest for alle de involverte, men hovedpersonen selv måtte dra tidlig på grunn av en annen jobb.

- Det bar rett til en konsert på Gruetunet utenfor Kongsvinger. Jeg drakk meg jo litt opp før jeg dro, så festen fortsatte bare der kan man si. Helt ærlig husker jeg ikke altfor godt den konserten, men det var god stemning i alle fall, sier Thorbjørnsen.

Det er ikke planlagt noen feiring i dag til tross for de gode seertallene. Thorbjørnsen sier likevel at han vurderer å ta et par øl og spise potetgull som fortjeneste.

- Men jeg prøver egentlig å kutte ut karbohydrater da, ler han.

Takknemlig

Thorbjørnsen startet sin tid i rampelyset i 2012 som deltaker i «Paradise Hotel». Siden har han vært med i «Robinsonekspedisjonen», «Melodi Grand Prix» og «Skal vi danse». Han er både musiker og låtskriver, og sammen med Lasse Jenssen utgjør han duoen «Staysman og Lazz». «Ti på topp» er hans debut som programleder.

Det var ikke uten nerver at han sa ja til den jobben.

- Nå måtte jeg faktisk tenke over hva folk ville synes. Poenget med musikken min er at den er rølpa og skal få terningkast 1, men «Gullrekka» betyr så mye for mange. Jeg ville ikke skuffe seerne eller produksjonen. Gode kritikker ville bety at NRK kanskje ikke vil angre på å velge meg, sier Thorbjørnsen og legger til:

- Jeg er takknemlig for at NRK ville satse på en rølpete og harry fyr fra Fredrikstad. Det betyr mye for meg.

I tillegg til det imponerende seertallet har Thorbjørnsen også fått gode tilbakemeldinger i kjølvannet av premieren.

- Tilbakemeldingene har vært helt overveldende! Jeg kikket over fan-pagen min på Facebook, og det var så mye bra skrevet. Som regel får man jo høre hva som er dårlig på Facebook, men at så mange var positive var helt sykt!

KONTROVERSIELL: Russelåtprodusenten TIX - alias Andreas Haukeland - har gjort seg bemerket for sine kontroversielle russelåter. Nå stiller han i Staysman & Lazz' musikkvideo for låta «Alle Gutta».. Video: Sony Vis mer Vis mer Vis mer

Topper «Beat for beat»

Marrianne Massaiu fra Mediacom kan bekrefte at «Ti på topp» hadde om lag 140. 000 flere seere enn den siste episoden til «Beat for Beat».

Hun tror at en av grunnene til det høye seertallet at folk valgte «Ti på topp» framfor TV 2s «Idol», som hadde et seertall på 396 000 sist fredag.

– De har nok hentet noen seere fra Idol, i tillegg til at folk er nysgjerrige på et nytt program, forklarer Massaiu.

- NRK treffer også et bredt lag med «Ti på topp». De har erstattet et musikkprogram med et annet, noe de vet funker. Det er også familievennlig og appellerer til mange, legger hun til.

«Good feeling»

Thorbjørnsen skal lede «Ti på topp» gjennom sju episoder til. Hver episode skal ta for seg populærmusikk fra 80-tallet og oppover, og fire nye kjendiser skal hver gang konkurrere mot hverandre gjennom å løse musikkoppgaver.

Thorbjørnsen gleder seg til å fortsette og lover mye moro på fredagskveldene framover.

- Programmet har mye fett i vente. Jeg har en sjukt «god feeling» på det som kommer videre, avslutter han.