Imponerende trilogi svekkes av smålurvete porno

Ken Follett er god på store dramaer, elendig på små.

STORT LERRET: Ken Follett spenner et stort lerret i det første bindet i noe som skal bli en 3000 siders trilogi om det forrige århundret. Foto: KEITH HAMMETT
STORT LERRET: Ken Follett spenner et stort lerret i det første bindet i noe som skal bli en 3000 siders trilogi om det forrige århundret. Foto: KEITH HAMMETT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ANMELDELSE: Krimlegenden Ken Follett tenker stort når han nå har satt seg fore å skrive en 3000 siders trilogi om forrige århundre. Det første bindet, «Kjempenes fall», åpner under kroningen av Kong George Vs 22. juni 1911. Og avsluttes i januar 1924, kort etter at en liten korporal ved navn Adolf Hitler mislykkes i forsøket på et statskupp i Mûnchen.

I løpet av det tiåret har Europa vært gjennom en blodig russisk revolusjon og en verdenskrig som tok 16 millioner menneskeliv.

Hvordan kunne èt skudd i Sarajevo; mordet på den østerriksk-ungarske erkehertug Franz Ferdinand, starte en verdenskrig? En krig som skapte et så utarmet Tyskland, at det ble opptakten til den neste store krigen, der jøder og bolsjeviker ble hovedfienden. Den proffe spenningsnekkeren Follett klarer å vise kompleksiteten i dette, når han dekker de store begivenhetene gjennom små skjebner.

Ikke så små, forresten. Hans fiktive hovedpersoner får helt sentrale roller i det historiske drama.

Fattige og redelige Grigorij fra St. Petersburg blir bolsjevik. Og nær medarbeider av den lynende intelligente revolusjonsfanatikeren Lenin. Den joviale amerikanske senatorsønnen Gus blir president Wilsons nære rådgiver. Mens den staute prøyssiske adelsmannen Walter, hvis far er nær venn av der Kaiser, blir en av dem som smugler Lenin gjennom Tyskland for å sette fart på revolusjonen, og dermed svekke den russiske armè. En brautende og strategisk ung Churchill dukker også opp. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer