Imponert over unge debutanter

Terje Tørrisplass får utløp for skrivetrykket i moden alder.

Imponert over unge debutanter
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Terje Tørrisplass er sommerpoeten med diktet To i regn, som er del av to dikt om grønsværet. Poeten har vært finalist sju ganger, og var også månedens poet i oktober i fjor. Om å bli sommerpoeten 2009 forteller han:

- Jeg ble såre fornøyd med å bli nominert, og hadde skråsikker tro på alfanabetens sterke teglverk. Så at det ble diktet mitt, var veldig overraskende. Og desto mer gledelig!

- Hvordan ble dette diktet til? Er naturen viktig i alt du skriver? Og hvordan er det i livet ditt, for deg, vil du si at du er i ett med naturen?

- Uten å ta for hardt i, kan jeg si at de fleste av dagene mine er tilbrakt utendørs. For meg er naturen både arbeidsplass, lekegrind og tilfluktsrom. Det er klart at det må prege meg som menneske. Og poet. I vår og sommer har jeg hatt et lite prosjekt på gang med temaet form/identifisering. Da falt det naturlig å bevege seg inn i "grønsværet". Disse diktene handler ikke om besjeling, men mer om ymse skapningers form og uttrykk som bilde på indre tilstander, varige eller i streif, i dikt-jeget. Det meste og de fleste har en storhet i seg. Spesialiteter for å opprettholde sin livsform. For meg handler denne identifiseringen mye om en litt sorgmunter selvironi. Det faller lettere å sammenlikne meg med tordivelen enn sommerfuglen, skarven enn ørnen. Er jeg i byer, dras jeg mer mot de brune kneipene enn de fine restaurantene, for å ta det ned på det planet.- Hadde du en direkte opplevelse som direkte inspirerte det? Eller har det mer utgangspunkt i et konkret bilde, enten virkelig eller mentalt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer