«In It For the Money»

Alle sluser åpnes på denne frodige rock'n'roll-orgien av en plate. La kinnskjegget gro, plukk luftgitaren ned fra veggen og innstill deg på en ellevill reise med Supergrass. Britpop? Glem det!

Denne plata låter så befriende ukalkulert at den sikkert er kalkulert ned til hver minste lille kyniske detalj. Kjenner vi musikkbransjen rett er vel ikke engang Supergrass' lurvete og skjeggstubb-baserte image noen tilfeldighet.

Vi har like fullt vanskelig for å avslå «In It For the Money» av den grunn. For dette er et overskuddsprodukt av en helt sjelden karakter. I åpningslåta «In It For the Money» blir man utsatt for det reneste øs-overfall av Gaz & co.

Bedre blir det ikke i andrelåta, singelen «Richard III». I et usedvanlig entusiastisk forsøk på å overbevise verden om at Supergrass er klodens beste orkester, fyrer de på med hemningsløst fengende melodilinjer, en Gaz-vokal helt på tuppa og et stort, rufsete og støyende lydbilde.

Alle som har hatt for uvane å se på den britiske rockescenen som depressiv bør tenke om igjen når de hører denne plata. Supergrass blåser i resten av verden, lar rocken leve, drikker seg fulle og lager låter som gjør det umulig å surve sjøl med to meter snø i Tromsø i mai.

Hør «Sun Hits the Sky» og «Tonight» med blåsere, perkusjon og tre rockegutter som flirer så heftig gjennom musikken sin at vi er nødt til å ta dem på alvor.