Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

In The Country klar for USA-turné nummer fire

Jazz-og-mye-mer-trioen er i støtet med nytt album, timelang konsert/kunstfilm og turné i USA og Canada.

UT I VERDEN:  Plate- og filmklare Morten Qvenild (tv), Roger Arntzen og  Pål Hausken skal spille klubb- og festivalkonserter i USA og Canada de neste 14 dagene Deretter venter Kongsberg Jazzfestival med konsert og filmframsyning i begynnelsen av juli.
Foto: Terje Mosnes
UT I VERDEN: Plate- og filmklare Morten Qvenild (tv), Roger Arntzen og Pål Hausken skal spille klubb- og festivalkonserter i USA og Canada de neste 14 dagene Deretter venter Kongsberg Jazzfestival med konsert og filmframsyning i begynnelsen av juli. Foto: Terje Mosnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

—Torsdag reiser dere på USA-turné nummer fire, til nok en runde med lave honorarer, dårlige garderober og gretne lydteknikere — hvorfor?

Pianist Morten Qvenild parerer med et smil:

—Esbjørn (Svensson) var på sju USA-turneer før e.s.t. begynte å tjene penger der, så vi er på vei, da ...

— ...og tekniker har vi med hjemmefra, så vi slipper det problemet, tilføyer bassist Roger Arntzen.

—Vi må rett og slett utaskjærs innimellom for å finne det publikumet som vil høre musikken vår. Litt rart, for vi mener iallfall selv at vi spiller ganske tilgjengelig musikk, fortsetter Qvenild.

—Men det er moro å spille der borte, for et hyggelig og interessert publikum Vi har spilt en god del på små klubber som til daglig har pop og rock på programmet, og da har mange vært over seg av begeistring over å høre noe som er annerledes enn det de er vant til, sier trommeslager Pål Hausken.

—Et nytt album er også rett rundt hjørnet?

FINPUSS:  In The Country finpusset turnéformen med en siste samling i øvingsstudioet før avreisen til USA. Foto: Terje Mosnes
FINPUSS: In The Country finpusset turnéformen med en siste samling i øvingsstudioet før avreisen til USA. Foto: Terje Mosnes Vis mer

—Ja, 24. juni kommer «Sounds and Sights», både en konsert-cd og en dvd med en timelang konsert- og kunstfilm, sier Qvenild.

—Vi fant en sånn fyr som du tror egentlig ikke finnes, Claus Arthur Breda-Gulbrandsen, som gjerne ville vise hva han var god for. Han har gjort en vanvittig bra jobb med filmen, vi satt bare der og gliste, lo og grein om hverandre da vi fikk se den.

—In The Country betyr «på landet», og omslagsteksten på det nye albumet drøfter hva slags trio dere egentlig er. Hva sier dere selv?

—Vi får ofte kommentaren «Dette var jo kult, jeg trodde ikke jazz var sånn,» sier Arntzen, og beskriver musikken som «langstrakt episk progjazzrockcountry».

—Vi er veldig inspirert av meloditeften og følsomheten i amerikansk låskriverkultur og folkemusikk. Folk som Townes Van Zandt og Gene Clark står for et alvor og en stemning i forholdet til tekst og melodi som vi prøver å gjenskape instrumentalt, sier Hausken.

—Da vi fant på navnet, var det veldig mye snakk om urbanitet. Vi bruker naturen mye og er inspirert av den, og ville gjerne si noe om det. Vi ville også få fram at vi er inspirert av melodiøs musikk og andre ting enn jazz, In The Country er mye forskjellig på en gang, slutter Morten Qvenild.