Ina og Ola gikk fra hverandre på direkten

Fikset ikke «Konebytte» på svensk tv.

Norsk TV3 søker nå etter deltakere til «Konebytte», der to kvinner bytter hjem og familie i ti dager. Reality-serien er allerede oppe og går i Sverige, under navnet «Par på prov». I går fikk svenske tv-seere se et alt annet enn vellykket kvinnebytte.

Det norske samboerparet Ina Mathisen (28) og Ola Dahl (34) bestemte seg nemlig for å gå fra hverandre foran åpent kamera, skriver VG.

De to norske deltakerne hadde byttelånt ektefeller med en familie fra Norrköping i forkant av tv-bruddet. Ina Mathisen oppdaget sider ved den svenske ektemannen som ifølge henne selv «åpnet øynene» hennes.

- Han stilte mer opp og tok mye mer initiativ til alt som skjedde i hjemmet. Både når det gjelder husarbeid og i forhold til sin kone og barna, sier hun til avisa.

Mathisen har nå tatt med seg parets to små sønner og flyttet hjem til Oslo. Tilbake i Sverige sitter Ola Dahl, som fikk forespørsel om å bli med i tv-serien på bakgrunn av sin verdensrekord i Elvis-imitasjon. I tillegg jobber han vekter i Stockholm, og holder karaokeshow hver hver fredag og lørdag. Han medgir overfor VG at han trolig har tilbrakt altfor lite tid med familien.

Dahl fikk åpnet øynene da han lærte Norrköping-familien å kjenne. Han framhever at hans svenske motpart hjelp kona å ta oppvaksen, og at de to «fungerte både som par og venner og kunne snakke ut om alt».

- Jeg ble lei meg og innså hvor dum jeg hadde vært.

For ordens skyld: Ina sier til avisa at hun ikke tror at forholdet til Ola ville overlevd selv om de ikke hadde blitt med i reality-serien.

GIKK HVER SIN VEI: Familien Dahl tålte ikke testen på svensk TV3s versjon av Konebytte - «Par på Prov».