Anmeldelse: Åge Aleksandersen - «Ingen nåde»

Inderlige Åge

Åge Aleksandersen gjør det meste sjøl på sitt nye album.

HELT SOLO: Åge Aleksandersen har sittet aleine som «mannen i tårnet» (studioet i Trondheim) og spilt inn soloalbumet «Ingen nåde». Foto: Marthe Amanda Vannebo / NTB
HELT SOLO: Åge Aleksandersen har sittet aleine som «mannen i tårnet» (studioet i Trondheim) og spilt inn soloalbumet «Ingen nåde». Foto: Marthe Amanda Vannebo / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Pandemien har gjort mye med måten vi jobber på, enten vi har møtt kolleger på Teams eller sittet aleine og jobbet. Åge Aleksandersen (72) har holdt seg i tårnet sitt i Trondheim og skrevet, lært å spille mange nye instrumenter (inkludert blokkføyte!) og spilt inn ni nye låter, to av dem i to versjoner.

Med et par unntak spilles alle instrumenter av Åge, med noen gjester på vokal. Han har også produsert sjøl. Han så ingen grunn til å blande inn noen andre. Det var tross alt pandemi.

Sju år

Det er hele sju år siden Åge & Sambandet ga ut et studioalbum, «Sukker og salt», og 15 år siden forrige album uten hans faste band («Snöharpan» med tekster av svenske Dan Andersson). Det blir stor turné neste år og kanskje til og med et nytt album med Sambandet, men de to siste åra har det for han og mange andre musikere handlet om å fylle tida med noe positivt og konstruktivt.

Sangen til kona

Det er inderlighet som hviler over «Ingen nåde», kanskje for å understreke det helt spesielle ved nesten to år i lockdown. Det er et neddempa, men ikke nedstrippa album.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer